Ερώτηση του Βουλευτή Χάρη Κάτανα για τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης



Κύριε Υπουργέ,

Τα προβλήματα του “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου – ενός εκ των δύο μεγάλων νοσοκομείων του Νομού Κοζάνης – είναι ευρέως γνωστά για αρκετά χρόνια. Εκπρόσωποι του Νομού, η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, Τοπικές Αρχές και απλοί πολίτες ζητούν την επίλυσή τους καθώς εδώ και πάρα πολύ καιρό εξελίσσεται μια κακή πραγματικότητα για το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα, έγινε σε όλους γνωστό ότι το “Μαμάτσειο” βρίσκεται σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Πιο συγκεκριμένα η παθολογική κλινική βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης μετά και την παραίτηση του Διευθυντή της αλλά και ενός Επίκουρου ιατρού. Η λειτουργία της συγκεκριμένης κλινικής στηρίζεται πλέον σε μόνο δύο παθολόγους ιατρούς. Γίνεται αντιληπτό ότι το Νοσοκομείο θα δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα επείγοντα περιστατικά ούτε στα τακτικά και τα εξωτερικά ιατρεία. Επιπλέον εντείνονται τα προβλήματα και για την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου – σχετική Ερώτηση σας είχα υποβάλει τον Μάρτιο του 2015 – καθώς και άλλων κλινικών (Καρδιολογική, Ψυχιατρική, Παιδιατρική κλπ).

Ως εκ τούτου θα πρέπει το Κράτος να επέμβει και να δώσει μια άμεση λύση τουλάχιστον για την Παθολογική Κλινική διότι επηρεάζεται η λειτουργία και άλλων Κλινικών του Νοσοκομείου. Γνωρίζουμε ότι στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας υπάρχει η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.500 θέσεων εργασίας όπως υπάρχει και ο σχεδιασμός για την άμεση πρόσληψη 500 θέσεων για Νοσοκομειακές Μονάδες Υγείας που έχουν μεγάλη ανάγκη. Η περίπτωση της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης είναι σίγουρα μια από αυτές που αντικειμενικά έχουν μεγάλη ανάγκη και απαιτείται να δοθεί μια άμεση λύση λόγω του ότι εξυπηρετεί τουλάχιστον 120.000 πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Ερωτάσθε:

Δύναται το Υπουργείο Υγείας να στελεχώσει άμεσα με δύο ιατρούς, με οποιοδήποτε τρόπο, την Παθολογική Κλινική του “Μαμάτσειου” Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης λόγω του ότι αδυνατεί πλέον  να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες ιατρικής περίθαλψης.

            
Ο   ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΚΑΤΑΝΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.