Άρθρο του Γιώργου Δακή για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου



ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ!
του Γιώργου Δακή

Φίλες συμπατριώτισσες και φίλοι συμπατριώτες,

Στις πλέον κρίσιμες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών για την ιστορία της πατρίδας μας, οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες.

Η Ελλάδα στις 5 Ιουλίου οδηγείται σε ένα δημοψήφισμα με ψευδεπίγραφο ερώτημα, αλλά με σαφές πολιτικό μήνυμα το οποίο καλούμαστε να στείλουμε. Η επίμαχη συμφωνία έχει προ ημερών ανακληθεί, ενώ κάθε νέα προσπάθεια συμφωνίας με τους δανειστές είναι σαφές από όλες τις πλευρές ότι θα συζητηθεί από μηδενική βάση. Το πολιτικό μήνυμα, επομένως, μπορεί να είναι μόνο ένα. Απαντάμε στο ερώτημα “σε ποιά βάση θέλουμε να συζητήσουμε”. Μέσα ή έξω από το ευρώ, μέσα ή έξω από την Ευρώπη, μέσα ή έξω από τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Η ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα είναι η πραγματικότητα της χρεοκοπημένης Ελλάδας, των κλειστών τραπεζών, των φοβισμένων ανθρώπων. Είναι η πραγματικότητα της χώρας που δεν μπορεί να καταβάλει ούτε καν τις συντάξεις, αλλά μπορεί να αφήνει τους πολίτες της να περιμένουν σε ουρές στα ATMs. Είναι η εικόνα της χώρας με τους άδειους δρόμους, τα μαγαζιά που δεν έχουν κόσμο ούτε φώτα, που την άλλη εβδομάδα κινδυνεύουν να κλείσουν οδηγώντας χιλιάδες άτομα στην ανεργία. Και μην ξεχνάμε  την καταστροφή που βιώνει ο τουριστικός κλάδος στη μέση του καλοκαιριού. Μην ξεχνάμε τις επιχειρήσεις που ήδη αυτές τις μέρες χρεοκόπησαν μαζί με την Ελλάδα, οδηγώντας στην ανεργία συμπολίτες μας που δεν τους άξιζε αυτή η εξέλιξη. Είναι αυτά εικόνες που μας κάνουν να νιώθουμε αξιοπρεπείς και υπερήφανοι;

Υπήρχε κάτι από όλα αυτά στην Ελλάδα της προηγούμενης εβδομάδας;
Και τι θα υπάρχει άραγε στην Ελλάδα της επόμενης εβδομάδας;
Ας είμαστε ειλικρινείς. Εύκολη λύση δεν υπάρχει.

Αν ψηφίσουμε όχι, λέμε όχι στη συμφωνία γενικά, όχι στο άνοιγμα των τραπεζών, όχι στην επιστροφή στην ομαλότητα, όχι στη ρευστότητα, όχι στην καταβολή μισθών και συντάξεων, όχι στο ευρώ και στην Ευρώπη την ίδια. Με το όχι, θα αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε μόνοι μας από το ευρώ, γιατί απλούστατα χωρίς συμφωνία, και με τις τράπεζές μας να έχουν ήδη στερέψει από ευρώ, κανείς δεν θα μπορεί να πληρώσει κανέναν. Γι’ αυτό ψηφίζουμε ΝΑΙ.

ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ,
ΝΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ,
ΝΑΙ στους ανοιχτούς ορίζοντες,
ΝΑΙ στο να μεγαλώσει η νέα μας γενιά με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ αποτέλεσε στρατηγικό επίτευγμα των προηγούμενων γενεών.
Ας μην το χαραμίσουμε. Το χρωστάμε στο γένος μας και τα παιδιά μας.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.