Η παράσταση «Το Νησί των Σκλάβων» στη Σιάτιστα



Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ» ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Το έργο του Πιέρ ντε Μαριβό «Το Νησί των Σκλάβων» θα παρουσιάσει στη Σιάτιστα το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 9.00 μμ. στο προαύλιο του Εκπαιδευτηρίου «Γεώργιος Παπαγεωργίου»
 
Πρόκειται για ένα έργο που πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις όπως διαμορφώνονται από την κοινωνική θέση και την ανάγκη για επιβίωση του καθενός, αλλά και τα όρια που καθορίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Δύο αριστοκράτες και οι υπηρέτες τους, ναυαγούν σ’ ένα νησί που κατοικείται από εξεγερμένους σκλάβους της Αθήνας. Στον παράξενο αυτό τόπο, τα αφεντικά υποχρεώνονται ν’ ανταλλάξουν ρούχα και ρόλους με τους σκλάβους τους και να τους υπηρετούν μέχρι να «νιώσουν τι σημαίνει πόνος» προκειμένου να πάρουν ένα ισχυρό μάθημα δικαιοσύνης και ανθρωπιάς. Το παιχνίδι των ρόλων ανάμεσα σε αφεντικά και σκλάβους, γρήγορα μετατρέπεται σε ένα επικίνδυνο και αποκαλυπτικά βίαιο παιχνίδι εξουσίας, εκδίκησης και έρωτα. ‘Όμως ποιά είναι τα όρια σε ένα τέτοιο παιχνίδι; Και αν εύκολα μαθαίνει κανείς τι σημαίνει σκλαβιά, πόσο εύκολο είναι να μάθει κανείς τι σημαίνει ελευθερία;
 
Η παράσταση εντάσσεται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΒΟ και του Δήμου Βοΐου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.