Στην ενίσχυση του ρόλου της δημόσιας διαβούλευσης κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στοχεύει ο Δήμος Κοζάνης



Στην ενίσχυση του ρόλου της δημόσιας διαβούλευσης κατά τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων του, στοχεύει ο Δήμος Κοζάνης. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία, αλλά και να κινητοποιήσει κοινωνικές ομάδες, φορείς και δημότες, ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνονται να έχουν την ενεργή συμμετοχή τους.
      
Αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του  Δήμου Κοζάνης 2014-2019, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους δημότες.
     
«Οι πολιτικές που εκπονούνται, όταν μπορούν να ενσωματώνουν τα στοιχεία που θέλει η κοινωνία, έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Δυστυχώς, όμως,  μέχρι σήμερα δεν υπάρχει η κουλτούρα και η τεχνογνωσία σε θέματα διαβούλευσης. Εμείς τον τελευταίο χρόνο κάνουμε μια προσπάθεια, η οποία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, ώστε να εφαρμόσουμε καλύτερες μεθόδους ανοιχτών διαδικασιών, που να οδηγούν σε πολιτικές, που θα απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας, κάτι που είναι και το ζητούμενο», ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.
     
Ο κ. Ιωαννίδης πρόσθεσε πως «ο Δήμος Κοζάνης έχει εργαλεία στη διάθεση του, που έρχονται από το παρελθόν, όπως η ιστοσελίδα http://politis.kozanh.gr, η οποία επανεργοποιήθηκε, και ο κάθε πολίτης μπορεί να καταθέσει την άποψη του μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης».
    
Τέλος, ο Δήμαρχος Κοζάνης ανέφερε πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να τίθενται σε διαβούλευση ζητήματα συγκεκριμένα, ακόμη και για θέματα «μικρά», αλλά με μεγάλη σημασία για την καθημερινότητα των πολιτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.