Συγκροτήθηκε Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Πτολεμαΐδας



Συγκροτήθηκε Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης στην Πτολεμαϊδα με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια ( Σ.Ε.Ε.ΕΝ.), του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων Εορδαίας ( ΣΕΥΠΕ), του Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαϊδας και του παραρτήματος  Πτολεμαϊδας ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ (Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ). Έδρα της επιτροπής θα είναι τα γραφεία των παραπάνω στη Β.Σοφίας 34, στον 1Ο όροφο από Δευτέρα εως Παρασκευή από τις 6.00μμ – 8.00μμ. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2463100915, 6979934045, 6987914477, 697770937.

Συζητήθηκε η ανάγκη να αποκρουστεί από τους εργαζόμενους η αντιλαίκή λαίλαπα που έρχεται και με το τρίτο επαίσχυντο μνημόνιο, που οδηγεί καθημερινά το λαό σε χρεοκοπία. Στόχος να υψώσουν το ανάστημα τους οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να συνδυαστεί η διεκδίκηση με την αλληλεγγύη. Να μη θεωρηθούν περασμένα- ξεχασμένα τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις για την ανάγκη η πρωτοβουλία αυτή να αγκαλιαστεί από τους εργαζόμενους, να επεκταθεί στα χωριά της Εορδαίας, να παρθούν πρωτοβουλίες για τα παιδιά ενόψει καλοκαιριού.

Προγραμματίστηκε παρέμβαση στα γραφεία της Διανομής τη ΔΕΗ τη Δευτέρα στις 7.30 πμ για να μη μείνει κανένας άνεργος, απλήρωτος, ανήμπορος χωρίς ρεύμα. Ταυτόχρονα από τη Δευτέρα 20 Ιούλη ξεκινά η συγκέντρωση υλικής βοήθειας στα γραφεία μας. Συγκεκριμένα:

Τρόφιμα μακράς διαρκείας (αλεύρι, λάδι, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, διάφορα τρόφιμα σε κονσέρβες, παιδικές τροφές κ.α)

Ρούχα, είδη καθαριότητας, φάρμακα που διατηρούνται εκτός ψυγείου (κυρίως αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, παυσίπονα, για διαβητικούς, για χρόνιες παθήσεις κ.ά.)».

Θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις και σε άλλους φορείς στη συνέχεια, όπως στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, στο ΙΚΑ, στο Δήμο Εορδαίας, ενώ αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε για την Τετάρτη 22 Ιούλη, τη μέρα ψήφισης των δεύτερων προαπαιτούμενων του νέου βάρβαρου μνημονίου.

Κανένας μόνος του! Οργανώνουμε τη λαϊκή αλληλεγγύη!
Ένας για όλους και όλοι για έναν, όλοι μαζί στον αγώνα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.