Βίντεο: H μουσική εκδήλωση του ΜΟ Σερβίων προς τιμήν της Αγίας Θεοδώρας



H μουσική εκδήλωση του ΜΟ Σερβίων προς τιμήν της Αγίας Θεοδώρας την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015,. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια σε «΄Ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”. Το φωνητικό σύνολο «Solartissimo», το ανδρικό φωνητικό σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας και το μικτό φωνητικό σχήμα του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου υπό τη διεύθυνση του Νίκου Στ. Ευθυμιάδη  παρουσιάσαν έργα παλιάς μουσικής από το Δυτικό Πολιτισμό (Εκκλησιαστική αλλά και κοσμική φωνητική μουσική του 16ου αιώνα) και παραδοσιακή μουσική (Δημώδη Άσματα από διάφορες περιοχές της χώρας μας -Ήπειρο, Θεσσαλία, Δωδεκάνησα, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Επτάνησα-, εναρμονισμένα για μικτή και ανδρική χορωδία από γνωστούς συνθέτες.) Συνοδεύει σε μια διαφορετική προσέγγιση με minimal στοιχεία και σ’ ένα τελείως διαφορετικό μοτίβο με μια άλλη ματιά ο πιανίστας και μαέστρος Δημήτρης Δημόπουλος

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της τοπικής μας Αγίας Θεοδώρας,της οποίας τα Σέρβια πανηγυρίζουν την Ανακομιδή των λειψάνων.

Δείτε το Βίντεο του Live-Avles.tv:

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.