Συνεδρίαση από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Βοΐου για την πυροπροστασία στη Σιάτιστα



Δεύτερη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 στο Δημαρχείο στη Σιάτιστα  για τη λήψη μέτρων πρόληψης, αντιμετώπισης και καταστολής των πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο.

Στη σύσκεψη  παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Βοΐου Γκερεχτές Λάζαρος, Ρομπόλας Ιωάννης και Τσαρχάς Ιωάννης, ο εντεταλμένος Δημοτικός  Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Καρακουλάκης Παναγιώτης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης Μαυροματίδης Κων/νος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νεάπολης Θεοχάρους Γρηγόρης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας Δημόπουλος Σωκράτης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης Σωτηριάδης Κων/νος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πρόδρομος Ασλανίδης και ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Τσοτυλίου Παλαμάς Θεόδωρος.

Στη σύσκεψη παρέστησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Βοΐου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τονίστηκε η αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την πρόληψη των πυρκαγιών, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στο θέμα της καύσης σιτοκαλαμιών και ξερών χόρτων.

Ο Δήμος Βοΐου ήδη ξεκίνησε τη διαδικασία αντικατάστασης των ζημιών στους πυροσβεστικούς κρουνούς και τις υδατοδεξαμενές του Δήμου, στον καθαρισμό των ξερών χόρτων σε αστικές, περιαστικές περιοχές και πάρκα του Δήμου. Επίσης, με ανακοίνωση του Δήμου ενημερώθηκαν οι πολίτες να προχωρήσουν στον καθαρισμό των ξερών χόρτων και απορριμμάτων από ιδιόκτητα οικόπεδα και εκτάσεις εντός των ορίων του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε και το θέμα της αύξησης των περιπολιών από υπαλλήλους του Δασαρχείου και από τα Αστυνομικά Τμήματα Νεάπολης και Τσοτυλίου σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις του Δήμου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου για την σωστή ενημέρωση του κόσμου και τη λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα πυρκαγιάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.