Ψήφισμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τον αγώνα των κατοίκων Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες των εργαζομένων, καταδικάζει απερίφραστα την νέα δικαστική δίωξη των αγωνιζόμενων κατοίκων των οικισμών Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και εκφράζει, παράλληλα, την αμέριστη συμπαράσταση του προς τους διωκομένους κατοίκους και σε όσους τους συμπαραστάθηκαν.

Όλοι τους διώχθηκαν με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελούς έργου κ.ά. για τις κινητοποιήσεις που έκαναν τον Ιούνη του 2008, αποκλείοντας τους ταινιόδρομους στα ορυχεία της ΔΕΗ και αθωώθηκαν το 2013. Η απόφαση του Εισαγγελέα Κοζάνης να ασκήσει έφεση για την αναίρεση της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης προκαλεί έκπληξη και οργή. Η ποινικοποίηση των αγώνων των κατοίκων για λήψη μέτρων προστασίας του Περιβάλλοντος στις δραστηριότητες της ΔΕΗ, για ένα πιο υγιεινό Περιβάλλον και για καλύτερη ποιότητα Ζωής για τους ίδιους και τα παιδιά τους, καθώς και για το δικαίωμα τους στην εργασία συμβαδίζει σαν ενέργεια με τις αμέτρητες καταδικαστικές αποφάσεις συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων που αγωνίζονται καθημερινά στην Ελλάδα.

Με μηνύσεις, δίκες και καταδίκες δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό πνεύμα των κατοίκων, των αλληλέγγυων και του ελληνικού λαού.

Είμαστε στις επάλξεις και στηρίζουμε τους δίκαιους αγώνες για μόνιμη και σταθερή δουλειά και λήψη μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ποιότητα Ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Καραθανάσης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.