Δήμος Κοζάνης: 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Με θέμα “Αειφόρος κατανάλωση και παραγωγή” και επίσημο σύνθημα ‘Επτά δισεκατομμύρια. Ένας πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή” γιορτάζεται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η 5η Ιουνίου καθιερωμένη από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι αφορμή για όλους μας να σκεφτούμε  σοβαρά το παρόν και το μέλλον του πλανήτη, το οικολογικό μας αποτύπωμα, να συνειδητοποιήσουμε τον αλόγιστο τρόπο που εκμεταλλευόμαστε τα δώρα της Γης και τον βαθμό που την κακοποιούμε. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η αφορμή  να αναλάβουμε διαρκείς δράσεις προστασίας της, να αλλάξουμε τις καθημερινές αντιπεριβαλλοντικές μας συνήθειες, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας  και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές  έναν  πλανήτη ικανό να καλύψει τις ανάγκες τους.

Όλοι εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Κοζάνης, ενός Δήμου που έχει υποστεί μέγιστη περιβαλλοντική κακοποίηση, με εκπομπές CO2 πολύ υψηλότερες από τα ευρωπαϊκά όρια, με υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα, με υποβάθμιση των εδαφών και καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα αποτέλεσμα της μακροχρόνιας και χωρίς περιβαλλοντική πρόληψη, λειτουργίας της ΔΕΗ, με ρύπανση των υδάτων από νιτρικά και νιτρώδη οφείλουμε πολύ περισσότερο από άλλους να σκεφτούμε σοβαρά το σχεδιασμό των επόμενων ετών με γνώμονα την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την αειφορία.

Η Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα ευαίσθητη σε οικολογικά ζητήματα δεσμεύεται, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, να θέσει πολύ υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην αποκατάσταση και αναβάθμιση του αστικού και περιαστικού πράσινου, στην ατμοσφαιρική ρύπανση, στην κινητικότητα, στην επιχειρηματικότητα, στην καταναλωτική συμπεριφορά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.