Ε. Ουζουνίδου: Η 7η εμπορική Έκθεση στην Πτολεμαΐδα και η 5η Έκθεση τοπικών προϊόντων στα Σέρβια δημιουργούν προοπτικές ανασυγκρότησης για τον τόπο μας



Δύο σημαντικές εκθέσεις έλαβαν χώρα τις  μέρες αυτές στην Π.Ε. Κοζάνης, η 7η      Εμπορική  Έκθεση Δυτ. Μακεδονίας  EGNATIA EXPO  στην Πτολεμαΐδα και η 5η     Έκθεση Τοπικών, Αγροτικών & Βιοτεχνικών Προϊόντων στα Σέρβια.

Είναι άξιο θαυμασμού το γεγονός ότι σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία οι άνθρωποι της Περιφερειακής μας Ενότητας δεν παραιτούνται, αλλά με μεράκι, φαντασία, δουλειά, αγάπη για την τοπική παραγωγή και αισιοδοξία για την ανόρθωση της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας οργανώνουν με άρτιο τρόπο δραστηριότητες, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη συμμετοχή εκθετών και προσέλευση επισκεπτών,  που  τονώνουν την αγορά και δημιουργούν προοπτικές ανασυγκρότησης για τον τόπο μας.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να τονιστεί ότι οι δραστηριότητες αυτές πλαισιώνονται από πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και προσφέρουν στους επισκέπτες την ψυχαγωγία που  τόσο πολύ έχουν ανάγκη.

Η οπερέτα, «Θέλει διαρκώς η καρδιά να γλεντά…»,  για παράδειγμα, στα πλαίσια της Εμπορικής Έκθεσης στην Πτολεμαΐδα, προϊόν συνεργασίας του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου και θεατρικών ομάδων της  πόλης, ήταν ένα υπέροχο  θέαμα. Το αρμονικό συνταίριασμα μουσικής, ερμηνείας, ηθοποιίας, σκηνοθεσίας και ενδυματολογικών επιλογών έδωσε ένα άψογο αισθητικά  αποτέλεσμα.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν  στους διοργανωτές των παραπάνω εκθέσεων, στον Εμπορικό Σύλλογο Εορδαίας, το Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης,  το Σύλλογο Εθελοντών “Σέρβια Εν Δράσει”, το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, καθώς και στους φορείς που βοήθησαν, στους εκθέτες και επισκέπτες, και, βέβαια, στους συντελεστές των πολιτιστικών δρώμενων για το ιδιαίτερο χρώμα  που έδωσαν.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο λαός μας,  σε πείσμα των δυσχερειών  και  των αντίξοων συνθηκών που απεργάζονται οι  εταίροι δανειστές μας, για να εξουθενώσουν και να ταπεινώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις μας και να ανακόψουν την πορεία προς την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση, αντέχει και απαντά δυναμικά, διεκδικώντας  τις καλύτερες μέρες για όλους. Η Δυτική Μακεδονία , με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων, τη συρρίκνωση  των παραγωγικών της δυνατοτήτων  λόγω της δραστηριότητας της ΔΕΗ, το επιβαρυμένο περιβάλλον  και πολλά άλλα προβλήματα, δηλώνει παρούσα και μάχιμη, δίνοντας προοπτική για το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.