Βέροια: Ληστεία σε χρηματαποστολή της ΔΕΗ – Βίντεο



Ληστεία σημειώθηκε στις 14:20 το μεσημερι έξω απο τα γραφεία της ΔΕΗ Βέροιας που βρίσκονται στην είσοδο της πόλης επι της οδού Σταδίου.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 2 άτομα που επέβαιναν σε “παπάκι” πλησίασαν το αυτοκινητο της χηματοαποστολης την ωρα που η υπηρεσία σεκιουριτυ μετέφερε τα χρήματα απο τα γραφεία προς το όχημα και τα πήραν , πιθανόν με την απειλή όπλου .

Οι πληροφορίες ειναι συγκεχειμενες ενώ απο την  αστυνομία εχει εξαπολυθεί ανρθωποκυνηγητο με την ομάδας ΔΙΑΣ να “χτενίζει ” την περιοχή .
 
Στα γραφεία της ΔΕΗ εχουν φτάσει άνδρες του τμήματος ασφαλείας Βέροιας και συγκεντρώνονται οι οποίες πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των λιστών και στην διελευκανση τη υπόθεσης .

 

Τα πλάνα είναι λίγα λεπτά μετά τη ληστεία. Όπως φαίνεται και στην εικόνα, η υπηρεσία σεκιούριτι μετέφερε τα χρήματα για να τα παραδώσει στο όχημα της χρηματαπστολής που βρισκόταν εκεί που φαίνεται το άσπρο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ένα μηχανάκι με δυο άτομα και μέσα σε δευτερόλεπτα άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε.

Η ΔΕΗ έκλεισε αμέσως τα γραφεία, ενώ οι αστυνομικοί που κατέφθασαν προσπαθούσαν να εντοπίσουν κάτι μέσα από ιδιαίτερα ασαφείς πρώτες πληροφορίες

 

– Νέα στοιχεία από την υπόθεση της ληστείας στη ΔΕΗ

Σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή «Λιανοβρόχι» εντοπίστηκε το δίκυκλο το οποίο χρησιμοποίησαν οι δυο δράστες στη ληστεία της χρηματαποστολής από τα γραφεία της ΔΕΗ  στη Βέροια.

Πρόκειται για μηχανάκι τύπου παπάκι με πλαστές πινακίδες για το οποίο ερευνάται αν έχει δηλωθεί κλοπή.

Η υπηρεσία της σήμανσης της Αστυνομίας εξέτασε εξονυχιστικά το σημείο προκειμένου να εντοπίσει και το παραμικρό ίχνος ενώ το μηχανάκι μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας.

Εικάζεται ότι στο σημείο δεν ήταν ο τελικός προορισμός αλλά ενδιάμεσος σταθμός των δραστών καθώς πιθανόν τους περίμενε άλλος συνεργός ή είχαν αφήσει εκεί άλλο μεταφορικό μέσο για μετεπιβίβαση.

Εκείνο επίσης που προκαλεί εντύπωση είναι η μεθοδικότητα και ψυχραιμία με την οποία έδρασαν καθώς χρειάστηκαν δευτερόλεπτα για τη ληστεία ενώ τα μέχρι στιγμής ευρήματα εμφανίζουν μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η λεία της ληστείας εκτιμάται ότι φτάνει τις 100.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρολίδης – Για το Verianet.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.