Δήμος Κοζάνης: Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του γραφείου του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης



Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του γραφείου του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Κοζάνης, ενός θεσμού που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 3 μήνες, κι έχει σαν στόχο τη διαμεσολάβηση για λύση των διαφορών των πολιτών και των επιχειρήσεων με το Δήμο και τα νομικά πρόσωπά του. Από τότε έχουν κατατεθεί στον Συμπαραστάτη του Δημότη οκτώ καταγγελίες-αναφορές προβλημάτων.

Για τις τέσσερις από αυτές έχει εκδοθεί διαμεσολάβηση, μία αρχειοθετήθηκε λόγω αναρμοδιότητας του Συμπαραστάτη και οι άλλες τρεις βρίσκονται σε στάδιο διαβούλευσης.
     
Πολλοί δημότες έχουν συμβουλευτεί μέχρι στιγμής τον Συμπαραστάτη του Δημότη για διάφορες υποθέσεις σχετικές με :

–   την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, όπου ζητήθηκε η παρέμβασή της
–   την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, όπου ερευνήθηκε το νόμιμο ή όχι της επιβολής προστίμων και χρεών
–   το Ληξιαρχείο, όπου ζητήθηκε η χορήγηση πιστοποιητικών και η διερεύνηση του εννόμου συμφέροντος του αιτούντος
–   το τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού, όπου ζητήθηκε η διερεύνηση για την αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου
–   την ΔΕΥΑ Κοζάνης
     
Ο Δήμος Κοζάνης, ένας από τους λίγους Δήμους της χώρας που εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη, στηρίζει το θεσμό, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να απευθυνθεί  σε μία ανεξάρτητη αρχή για την επίλυση των προβλημάτων του.
    
Οι πολίτες μπορούν να αποτανθούν στην Συμπαραστάτη του Δημότη, την κ. Τσιομπάνου Κατερίνα, Δικηγόρο, για τις καταγγελίες και τα αιτήματά τους.
     
Το γραφείο του Συμπαραστάτη βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου. Η καταγραφή των καταγγελιών γίνεται από τις 8:30 μέχρι 11:30 από την Δευτέρα έως την Πέμπτη.    
     
Περισσότερες πληροφορίες για τον Συμπαραστάτη του Δημότη υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης (www.kozanh.gr)  Τηλ:  24613-50361

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.