Πολιτικοί φορείς της Κοζάνης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ



Ανεξάρτητοι Έλληνες Κοζάνης:

Σήμερα έκλεισε η παρένθεση του μαύρου. Σήμερα άλλο ένα e-mail των «εταίρων» μας πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, σε αντικατάσταση του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, αποτελούσε προεκλογική δέσμευση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σβήνει τα παρατράγουδα του μνημονίου.

Η κυβέρνηση των παρωχημένων κομμάτων σκανδαλωδώς υπερασπίστηκε τα ιδιωτικά ΜΜΕ ενάντια στο κοινό αγαθό δηλαδή τη δημόσια τηλεόραση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει τη νομιμότητα στα ΜΜΕ.

Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών δεν έχουν καταβάλει τα χρήματα για τις συχνότητες που τους παραχωρήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα απαιτούν συμψηφισμό. Είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο επιχειρήσεις οι οποίες ζουν με δάνεια τραπεζών τις οποίες έχει ανακεφαλαιοποιήσει ο ελληνικός λαός, να αρνούνται να καταβάλλουν όσα προβλέπει ο νόμος.

Συγκεκριμένα ΜΜΕ που έχουν συνηθίσει στην φορολογική ασυλία και στη χρηματοδοτική αμετροέπεια αντιστέκονται (με κάθε τρόπο θεμιτό και αθέμιτο) απαιτώντας την ευνοιοκρατία που είχαν από τα κόμματα του παρασκηνίου και της διαπλοκής.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ, εκτός του ότι προκύπτουν πολιτικές ευθύνες, αποτέλεσε μεθοδευμένο ακρωτηριασμό της ενημέρωσης του πολίτη, και σκανδαλώδης εύνοια συγκεκριμένων συμφερόντων, παρά τις εγγενείς παθογένειες και τον απαράδεκτο εναγκαλισμό από τα παλιά κόμματα.

Την ώρα που η κυβέρνηση έκλεινε την ΕΡΤ υπεγράφη μια νέα σύμβαση με την οποία παραχωρήθηκαν στην ΕΕΤΤ έναντι χαμηλού τιμήματος τα δικαιώματα για τις ψηφιακές συχνότητες στην DIGEA. Ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, μέσω της DIGEA, διαμόρφωσαν μόνοι τους το πλαίσιο της ψηφιακής τηλεόρασης με δεσπόζοντα και μονοπωλιακό ρόλο και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος αν συνυπολογιστεί ποιος ωφελείται οικονομικά από τους όρους και τα ανταλλάγματα που αφορούν την ψηφιακή τηλεόραση.

Η ασυδοσία των καναλαρχών σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

«Δήλωση του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Χάρη Κάτανα για την επαναλειτουργία της ΕΡΑ Κοζάνης»

Πριν δύο χρόνια τα μικρόφωνα της δημόσιας ραδιοφωνίας σίγησαν. Δεν μπόρεσαν όμως να τα κρατήσουν κλειστά για πάντα. Σήμερα η προεκλογική δέσμευση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων γίνεται πραγματικότητα και υποδεχόμαστε ξανά την ΕΡΑ Κοζάνης για την καθημερινή και έγκυρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και της ευχόμαστε καλό ξεκίνημα στο καινούριο της ραδιοφωνικό ταξίδι.

ΧΑΡΗΣ ΚΑΤΑΝΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

Ραχήλ Μακρή: «Η απότιση φόρου τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση αποτελεί ύψιστη υποχρέωση της πολιτείας»

Όσοι επέλεξαν να υπηρετήσουν με την στάση, την αγωνιστικότητα και τις προσωπικές και οικογενειακές τους θυσίες το δημόσιο και όχι το προσωπικό τους συμφέρον, οφείλουν να λαμβάνουν την αναγνώριση και την μέριμνα της πολιτείας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οικογένειες όσων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του μαύρου της πραγματικής δημόσιας τηλεόρασης της ΕΡΤ ως ελάχιστη αναγνώριση οφείλουν να λάβουν την έμπρακτη μέριμνα της πολιτείας.

Για τους ανωτέρω λόγους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Ραχήλ Μακρή και Ιωάννης Σταθάς κατέθεσαν την με αριθμ. πρωτ. 3442/11-6-2015 Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, συμβολικά την ημέρα που η ΕΡΤ άρχισε να εκπέμπει από τις συχνότητες, που παράνομα είχαν διατεθεί στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ..

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Επικρατείας κ. Νικόλαο Παππά.

Κοινοποίηση: Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα

Θέμα: «Υφίσταται μέριμνα απόδοσης φόρου τιμής στον αγώνα όσων έδωσαν τη ζωή τους για την επανίδρυση της ΕΡΤ;»

Η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο στην σταδιακή αποκατάσταση της δημοκρατίας και του πλουραλισμού στην ενημέρωση.
Τα πρώτα βήματα προς την υλοποίηση της Πρωθυπουργικής δέσμευσης για επανίδρυση της ΕΡΤ με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων έχουν επιτευχθεί με την εκπομπή του σήματος της πραγματικής Δημόσιας Τηλεόρασης από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2015.
Για να γίνει πράξη ο σεβασμός στους ανθρώπους και τις οικογένειες τους, οι οποίοι σήκωσαν το βαρύ φορτίο του αγώνα για την ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση όταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου βύθισε την χώρα στο μαύρο, η πολιτεία οφείλει να νομοθετήσει για την ηθική και πραγματική αποκατάσταση των συγγενών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του αγώνα κατά του σκοταδισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω,ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1. Υφίσταται μέριμνα αποκατάστασης των συγγενών πρώτου βαθμού ως ελάχιστος φόρος τιμής των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τιμώντας το καθήκον ελεύθερης και πλουραλιστικής ενημέρωσης στον διετές αγώνα επανίδρυσης της ΕΡΤ;
2. Εάν ναι, με ποιες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Αθήνα, 11/6/2015
ΟιΒουλευτές
Μακρή Ραχήλ

Ιωάννης Σταθάς

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.