Κοζάνη: Καταγγελία ΚΚΕ για τη νέα δικαστική δίωξη σε βάρος των κατοίκων του Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου



Η  Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ καταδικάζει και καταγγέλλει στο λαό της Κοζάνης τη νέα δικαστική δίωξη σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων του Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου. Ανάμεσα στους διωκόμενους βρίσκονται και τα στελέχη του ΚΚΕ, Μητσιάκος Γιάννης τότε Νομαρχιακός σύμβουλος και Μωυσιάδου Ευδοξια που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των κατοίκων το Μάη – Ιούνη του 2008 που διεκδικούσαν το δικαίωμα τους στην εργασία, μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, καλύτερη ποιότητα ζωής γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Όλοι τους διώκονται με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελούς έργου, κ.ά. για τις κινητοποιήσεις που έκαναν τον Ιούνη του 2008, αποκλείοντας τους ταινιόδρομους στα ορυχεία της ΔΕΗ.

Και ενώ το  Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης έκρινε την αθώωση τους, η απόφαση του εισαγγελέα Κοζάνης να ασκήσει έφεση ενάντια στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση, επιβεβαιώνει την βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος όσων αγωνίζονται ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική και το σύστημα που υπηρετεί. Παράλληλα αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων θα συνεχίζεται, καθώς η αντεργατική επίθεση πάει χέρι-χέρι με τις συνδικαλιστικές διώξεις. Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Μάταια ελπίζουν πως θα βάλουν εμπόδια στον εργατικό λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει θα συμβάλλει στην ενίσχυση των αγώνων ενάντια σ’ την πολιτική αυτή που γεννάει φτώχεια, εξαθλίωση, υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ανεργία για το λαό και αμύθητα κέρδη για την πλουτοκρατία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.