Ερώτηση Χ. Κάτανα για τους αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ



Κύριε Υπουργέ,

Η αναμονή διορισμού των επιτυχόντων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ έχει ξεπεράσει τα 5 χρόνια. Η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010, με τον Ν. 3833/10, γνωστό και ως νόμο «Ραγκούση», που πάγωσε κάθε διαδικασία πρόσληψης στο Δημόσιο.  Ο αριθμό των διοριστέων, όλων των κατηγοριών εκείνη την εποχή ήταν περίπου 10.000. Ανάμεσα τους υπήρχαν μέλη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως τριτέκνων, πολυτέκνων, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών κ.α.  Σήμερα εκκρεμούν οι προσλήψεις  περισσότερων από 4.000 επιτυχόντων σε διαγωνισμούς, όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ).

Σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κου. Γιώργου Κατρούγκαλου με εκπροσώπους των αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δήλωσε ότι θα χρειαστεί να γίνει ένας «επαναπρογραμματισμός ανά υπουργείο» ανάλογα με τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει και ότι είναι απαραίτητη η αναδιοργάνωση της δημοσίας διοίκησης για να μπορέσουν να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Με έγγραφο (Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ / Φ.42Α / 295 / οικ. 7058 – 11.3.2015) με θέμα «Αποστολή αιτημάτων για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών σε προσωπικό» που απόστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  σε υπηρεσίες των υπουργείων και δημόσιων φορέων στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2015 ζήτησε να λάβουν υπόψη την ανάγκη σταδιακής ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης των περιλαμβανομένων σε πίνακες διοριστέων παρελθόντων ετών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορούν να προσληφθούν από 800 έως 1000 επιτυχόντες σε Υπουργεία. Οι υπόλοιποι  θα περιμένουν αργότερα την δικαίωση τους.

Ερωτάσθε:

Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ;

Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες επιτυχόντων (Π.Ε, Τ.Ε, Δ.Ε, Υ.Ε) που θα προηγηθούν κατά τη διαδικασία πρόσληψης;  

Ο   ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΚΑΤΑΝΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.