Εκδήλωση για τον εορτασμό των 15 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας



Με την ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής χρονιάς 2014-2015 κλείνει και ο πρώτος δημιουργικός κύκλος της λειτουργίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου μας.
Την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 6.00 πραγματοποιείται η ανοικτή επετειακή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του τμήματος στην διασταύρωση των οδών Σιαλβέρα και Μπακόλα.

Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1999 με την ονομασία «Τμήμα Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων» ως παράρτημα του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Το 2004 μεταφέρθηκε στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τον Ιανουάριο του 2009 μετονομάστηκε σε Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών μετά από συστηματικές επίπονες προσπάθειες. Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 1925 φοιτητές και έχουν πάρει πτυχίο 575.  Έχουν ήδη εκπονηθεί και απονεμηθεί διδακτορικά διπλώματα.

Το Τμήμα αποσκοπεί στην καλλιέργεια και την προαγωγή της εκπαίδευσης, της επιστημονικής έρευνας και της γνώσης που αφορά στο αντικείμενο της σύγχρονης μηχανολογίας με έμφαση στα θέματα ενέργειας. Για 15 χρόνια τώρα παρέχει και θα συνεχίσει να παρέχει για πάρα πολλά ακόμα, στους φοιτητές του υψηλής ποιότητας γνώσεις, οι οποίες αντικατοπτρίζονται στις ανάγκες της βιομηχανίας και της χώρας γενικότερα ενθαρρύνοντάς τους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στις σπουδές τους και να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση των ευκαιριών που τους δίνονται.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αποφοίτων του Τμήματος εργάζονται στις μεγαλύτερες εταιρείες και οργανισμούς σε Ελλαδικό, Ευρωπαϊκό αλλά και Παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο που οι απόφοιτοι μας γίνονται δεκτοί για μεταπτυχιακές σπουδές και εκπόνηση διδακτορικών από όλα τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο.

Οι καθηγητές και το προσωπικό του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ διαβεβαιώνουν ότι το Τμήμα είναι εδώ στην Δυτική Μακεδονία βασικός πυλώνας ερευνητικής και ακαδημαϊκής αριστείας προσβλέποντας σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.