Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας στην Κοζάνη – Βίντεο με την ομιλία του Δημάρχου στην έκθεση



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 2 Ιουνίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ο κόσμος που μας περιβάλλει… Η ομορφιά και η φθορά του», που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης και το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (ΔΕΠΠ) και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Περιβάλλοντος της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης και Πρόεδρος του ΔΕΠΠ, κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε στον ρόλο του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, καθώς και στις δράσεις που αυτό πραγματοποιεί. Υπογράμμισε ότι στόχος είναι να γίνουν οι τόποι πιο βιώσιμοι, ενώ μίλησε για τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων.

 

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Ελένη Τασοπούλου, αναφέρθηκε στη φθορά του τόπου μας, που απεικονίζεται στις φωτογραφίες της έκθεσης, και που έχει άμεση σχέση με τη βιομηχανική εξέλιξη της περιοχής. Αναφέρθηκε, επίσης, στην συνέχεια της έκθεσης και την πορεία του Δικτύου.

Το ‘παρών’ στην εκδήλωση έδωσε, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Κατιρτσίδης Δημήτρης, ο οποίος μίλησε για τη συμμετοχή των Ιωαννίνων στην συγκεκριμένη έκθεση, για την «επένδυση» που γίνεται το τελευταίο διάστημα στο θέμα του περιβάλλοντος, αλλά και για τις δράσεις του Δικτύου.

Η έκθεση ξεκίνησε από την Κοζάνη και θα ταξιδέψει στην Ελλάδα με επόμενο σταθμό της την Αθήνα. Συμμετέχουν σ’ αυτήν 6 από τις 9 πόλεις του Δικτύου (Κοζάνη, Τρίκαλα, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, Βόλος και Ιωάννινα), οι οποίες παρουσιάζουν εικόνες του τόπου τους και περιγράφουν φωτογραφικά τον κόσμο που τους περιβάλλει. Οι φωτογράφοι που «εκπροσωπούν» την Κοζάνη στην συγκεκριμένη έκθεση, είναι: Βρεττάκος Αλέξανδρος, Δαζάνης Σάκης, Δάλλης Γρηγόρης, Κουτούλας Νίκος, Λαμπριανίδης Χρήστος, Λάμπρου Δημήτρης, Λατσκούλης Κώστας, Πάπιστας Νίκος, Σιώζος Θάνος, Τσολάκης Αποστόλης.           

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουνίου και θα λειτουργεί τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.   

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.