Δήμος Βοΐου: Ανακοίνωση για καθαρισμό ξερών χόρτων και απορριμάτων



Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Βοΐου  για την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιών στο Δήμο μας, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα και απορρίμματα.

Υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωσή τους αυτή απορρέει από την υπ΄ αριθμόν 4 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 724 τ.Β΄/1987) σύμφωνα με την οποία «οι ιδιοκτήτες ή με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σ΄ αυτές και μέχρι απόστασης εκατό μέτρων, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ΄ αυτά, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς».

Παρακαλούνται όλοι οι δημότες του Βοΐου  να συνεργαστούν με το Δήμο και να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή για την πρόληψη των πυρκαγιών, τον καλλωπισμό και την καθαριότητα του Δήμου μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.