Αντιμετώπιση της ακμής με φυσικά συστατικά



Σήμερα θα σας δώσω μερικά μυστικά ομορφιάς για το πώς να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά σπυράκια της ακμής. Επειδή καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, το να διαθέσετε υπερβολικά ποσά σε καλλυντικά και γενικά σε προϊόντα ομορφιάς δεν είναι εύκολο.

Για ακόμη μια φορά λοιπόν θα δούμε πως η κουζίνα μας κρύβει πολλά και χρήσιμα υλικά. Προσέξτε όμως μήπως έχετε κάποια αλλεργία σε κάποιο από τα παρακάτω προϊόντα πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Ξεκινάμε λοιπόν με τα φυσικά υλικά που κρύβονται στην κουζίνα μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την ακμή.

    Η πρώτη μου επιλογή είναι ο συνδυασμός μελιού και κανέλας. Λιώστε την κανέλα και ανακατέψτε την με το μέλι. Αυτομάτως έχετε δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή μάσκα προσώπου κατά της ακμής. Το μέλι έχει αντιβακτηριακή δράση και εξαλείφει την ακμή ενώ ο φλοιός της κανέλας δρα σαν αντιφλεγμονώδες για το δέρμα.
    Έχω αναφερθεί και παλαιότερα στην πατάτα και θα το κάνω ακόμη μια φορά. Η λιωμένη ωμή πατάτα προσφέρει στον οργανισμό μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και Β. Το πολύ μεγάλο προτέρημα είναι ότι έχει την ιδιότητα να εισχωρεί μέσα στο δέρμα και όχι να μένει απλώς στην επιφάνεια. Χάρη στη βιταμίνη C και Β ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου που έχει ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση των βλαβών της επιδερμίδας από την ακμή, τον ήλιο κτλ. Καθώς επίσης και στην αναγέννηση των κυττάρων. Εκτός από τη δράση της κατά της ακμής μην ξεχνάμε και τη λευκαντική δράση που έχει κατά των μαύρων στιγμάτων.
    Στο άρθρο «Λεμόνι: Βασικό συστατικό ομορφιάς» έχουμε πει για τις δράσεις του λεμονιού. Λίγος χυμός λεμονιού σε ένα βαμβάκι θα ξηράνει τα σπυράκια, θα σκοτώσει τα βακτήρια ενώ η βιταμίνη C θα χαρίσει λάμψη και ζωντάνια στην επιδερμίδα σας.
    Κάτι που πιθανόν να μην γνωρίζετε είναι η θαυματουργή δράση του σκόρδου. Λιώστε μερικές σκελίδες σκόρδου και ανακατέψτε τες με νερό. Τοποθετήστε το μείγμα στο πρόσωπό σας για λίγα λεπτά. Το σκόρδο περιέχει ψευδάργυρο, ασβέστιο, θείο και αλισίνη τα οποία θα βοηθήσουν το δέρμα σας να καθαρίσει ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως αντιβιοτικό.
    Συνδυάστε ελαιόλαδο με αλάτι και τοποθετήστε το στο πρόσωπό σας. Το λάδι βοηθά στο να θεραπευτούν οι ουλές και θα βοηθήσει στην αναγέννηση του δέρματος το οποίο πιθανόν να έχει χάσει την αναπλαστική ιδιότητα από την ακμή.
    Όλες σας γνωρίζετε ότι το αγγούρι αποτελείται κατά 95% από νερό. Τρίψτε λοιπόν ένα αγγούρι, διαλύστε το σε νερό και τοποθετήστε το στην επιδερμίδα σας. Θα βοηθήσει στο να ανοίξουν οι πόροι και να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα.
    Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ντομάτα. Τοποθετήστε φέτες από ντομάτα στις περιοχές που εμφανίζετε ακμή ή πολτοποιήστε τη ώστε να εφαρμοστεί καλύτερα και σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Και η ντομάτα θα ξηράνει και θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της ακμής σας.

Πηγή beauty-tips.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.