Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κοζάνης για τη ρύθμιση οφειλών προς την ΔΕΗ



Υπογράφτηκε στις 11/06/2015, από εννέα (9) Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετική τροπολογία για την ρύθμιση των οφειλών προς την ΔΕΗ. Με την προτεινόμενη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα σε νοικοκυριά, αγρότες, επιχειρήσεις κ.λπ.  που έχουν πληγεί από τις πολιτικές της λιτότητας των προηγουμένων ετών  να ανταποκριθούν στις οφειλές τους απέναντι στην ΔΕΗ.

Οι αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την επιχείρηση τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν τα 1,8  δις ευρώ με την αυξητική τάση να συνεχίζεται και σήμερα. Το πρόβλημα είναι έντονο σε όλη τη χώρα, ενώ γίνεται ακόμα εντονότερο το φαινόμενο ειδοποιητηρίων διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και σε επιχειρήσεις.

Καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές οι όποιοι βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγο τον λιγοστών δόσεων που κάνει  σήμερα η επιχείρηση και οι οποίες ανέρχονται σε τρεις έως πέντε δόσεις.

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση κερδισμένοι θα είναι η Ελληνική κοινωνία όσο και η ΔΕΗ και θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα για όλους τους καταναλωτές, τους αγρότες αλλά και όλες τις επιχειρήσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
“Κάθε έως σήμερα, οφειλή έναντι της Δ.Ε.Η. από ιδιώτες ή νομικές οντότητες, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, δύναται να ρυθμιστεί μετά από σχετική αίτηση του οφειλέτη με έως εκατό (100) δόσεις, ενώ ο οφειλέτης δεν μπορεί να απευθυνθεί σε άλλο πάροχο ρεύματος, πλην της Δ.Ε.Η. , που υποχρεούται άμεσα σε επανασύνδεση, εφόσον έχει διακοπεί η σύνδεση παροχής ρεύματος στον οφειλέτη.

Σε επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ, το πιο πάνω όριο δόσεων δύναται να ξεπεραστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Η..”.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.