Δήμος Βοΐου: Δηλώσεις συμμετοχής σε προσκυνηματική επίσκεψη στον Πύργο Νεμπόισα που μαρτύρησε ο Ρήγας και οι σύντροφοί του



Το Διεθνές Ινστιτούτο Διαβαλκανικής συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» και οι Δήμοι Ρήγα Φεραίου, Καστοριάς, Βοΐου, Ζίτσας Ιωαννίνων, Χίου και Λευκωσίας Κύπρου, από όπου κατάγονται οι σύντροφοι του Ρήγα, διοργανώνουν προσκυνηματική επίσκεψη στον Πύργο Νεμπόισα στο Βελιγράδι στις 24 Ιουνίου 2015.

Στα πλαίσια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

10:00π.μ. – Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ρήγα από τους Δημάρχους και εκπροσώπους των φορέων.
11:30π.μ. – Επιμνημόσυνη δέηση στον Πύργο Νεμπόισα του Βελιγραδίου.
Ξενάγηση στο Μουσείο του Πύργου.
17:00μ.μ. – Ημερίδα με θέμα: «Ο Ρήγας και οι Σύντροφοί του από τον Πύργο Νεμπόισα στην Αθανασία»

Συνδιοργανωτές : Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών Φιλολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και Διεθνές Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής».

Από το Δήμο Βοΐου θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 23 Ιουνίου, με επιστροφή στις 25 Ιουνίου (2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο).

Τα έξοδα μεταφοράς και διανυκτέρευσης θα βαρύνουν τον καθένα ξεχωριστά.
 
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Δήμο Βοΐου, έως και την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλέφωνο  24653 50102.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.