Συνάντηση του Αντιπ/ρχη Υγείας με τους Γεν. Γιατρούς της Δυτ. Μακεδονίας και τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης



Το βράδυ της Πέμπτης 27 Μαίου 2015, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Γενικών Ιατρών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τον Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ Γ. Κίρκο, τον Υποδιοικητή Αγ. Γαβριηλίδη και τον προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαρ. Τσεβεκίδη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής Σ. Γιαννακίδη.

Στην πολύωρη συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, στα Περιφερειακά Ιατρεία, στα Κέντρα Υγείας και φυσικά τα τεράστια και σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν λόγω έλλειψης γιατρών και της μη κάλυψης των Εφημερίων από τους Γενικούς Ιατρούς στα Τ.Ε.Π των Νοσοκομείων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας επανέλαβε για ακόμα μία φορά την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής να δοθούν οι αρμοδιότητες των νοσοκομείων στον έλεγχο της Περιφέρειας, έτσι ώστε να μπορούν να δοθούν άμεσα λύσεις και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση συμπλήρωσε το Υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να προκηρύξει θέσεις Ιατρών για να καλυφθούν όλα τα κενά των Νοσοκομείων και να προχωρήσει ακόμα και στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, επανασχεδιάζοντας την υγεία στην χώρα, με βάση τις προτάσεις και τον Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Υγεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που εδώ και καιρό έχουν κατατεθεί τόσο στον ίδιο τον Υπουργό Π. Κουρουμπλή και στον Υφυπουργό Αν. Ξανθό, αλλά και σε όλους τους αρμόδιους μαζί με την επισήμανση όλων των προβλημάτων και των αναγκών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας.
 
Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής Σ. Γιαννακίδης συμμετείχε στην Σύσκεψη με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κ. Δεσποτίδη, το Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ Γ. Κίρκου και τον Υποδιοικητή Αγ. Γαβριηλίδη στο Δημαρχείο Κοζάνης, με θέματα συζήτησης την λειτουργία και στελέχωση του Νοσοκομείου Κοζάνης καθώς και τα ζητήματα των Κτιριακών Υποδομών του, σχετικά με την αναμόρφωση και επέκταση του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας τόνισε πως οι παροχές Υγείας του Νοσοκομείου Κοζάνης και γενικότερα όλων των Νοσοκομείων προς τους Πολίτες πρέπει να είναι ποιοτικές, να αναβαθμιστούν και να λυθούν τα προβλήματα στελέχωσης τους και πέρα από αυτά, βασικός παράγοντας ειδικά για το Νοσοκομείο Κοζάνης, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 100.000 Πολίτες, είναι η λειτουργικότητα, η αναβάθμιση και ενίσχυση των Κτιριακών Υποδομών του, με μία σοβαρή και βιώσιμη παρέμβαση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.