Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: Τα πρόσωπα αλλάζουν… οι πολιτικές;



Σε συνέχιση των πολιτικών του παρελθόντος τα νέα προγράμματα “κοινωφελούς εργασίας” φιγουράρουν στις εφημερίδες υποσχόμενα παροχή εργασίας σε ωφελούμενους, καταργώντας κάθε έννοια εργασιακής σχέσης και δικαιωμάτων, υποβαθμίζοντας πτυχία, γνώσεις και εμπειρία, ενισχύοντας την υποαπασχόληση και την κοινωνική μιζέρια. Μια πρακτική που είχε καταδικαστεί με επερωτήσεις από τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρισκόταν στη θέση της αντιπολίτευσης. Μια πρακτική “κοινωνικής πολιτικής” συγκεκαλυμμένη πίσω από την προσπάθεια ενίσχυσης των “αδύναμων” κοινωνικών μονάδων και τη μείωση της ανεργίας. Ανεργία που εδώ και χρόνια αυξάνεται ραγδαία και συνεχίζουν και οι κατακριτές της να ενισχύουν. Ένα πολιτικό σύστημα που εκμεταλλεύεται και εξαγοράζει την ανάγκη νέων ανθρώπων για εύρεση εργασίας.

Πρώτο το Υπουργείο Πολιτισμού προσλαμβάνει εργαζόμενους, προκειμένου να καλύψει τα χρόνια κενά και την υποστελεχωμένη αρχαιολογική υπηρεσία. Ανοίγει το δρόμο στις περαιτέρω μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, ενισχύοντας την χρόνια πια άνιση μεταχείριση των υπαλλήλων του με τις ίδιες ειδικότητες και τον ίδιο λόγο στην προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων είναι και παραμένει πιστός στην πάγια θέση του και καταγγέλλει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ενοικίαση εργαζομένων και κάθε είδους πρακτική που καταργεί τα πτυχία μας και μάς πλασάρει μια φαινομενική και πλασματική προσωρινή εργασιακή πραγματικότητα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.