Απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην υγεία για τα προβλήματα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Σ.Ε.Ε.Ε.Ν)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εργαζόμενοι/νες, νέοι/ες, άνεργοι, συνταξιούχοι

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/5 ΣΤΙΣ 12:00πμ ΣΤΟ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Το συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 14/5/15 στην Κοζάνη ήταν μια πρώτη απάντηση των εργαζομένων απέναντι στα προβλήματα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Το συλλαλητήριο των παραπάνω πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρέτησαν με αποφάσείς τους τα Δ.Σ του Σωματείου των εργαζομένων του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου, το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων της περιφέρειας, το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Κοζάνης.

Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.  Τα προβλήματα στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Υπολειτουργούν τα πολύ-ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας, τα ιδρύματα πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια από τα οποία λείπουν ακόμα και υλικά καθαριότητας! Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι εξακολουθούν να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Ο όγκος της δουλειάς κι η εντατικοποίηση αυξάνονται κατακόρυφα. Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις, ακόμα και αν γίνουν μέσα στο 2015, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις. Δηλαδή, θα συνεχιστεί το κλείσιμο και η υπολειτουργία τμημάτων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για το κλάδο υγείας. Κανείς ανασφάλιστος, άνεργος και τα μέλη της οικογένειας του χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όχι στο πέρασμα των αρμοδιοτήτων στην περιφερειακή αρχή.
Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται από εφημερίες, υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά σε γιατρούς και νοσηλευτές.  Καμία σκέψη για κλείσιμο κλινικών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.