Ο Δήμαρχος Κοζάνης ομιλητής σε σεμινάριο στα Χανιά για την εκπαίδευση των Δήμων και την πράσινη οικονομία



Σε σεμινάριο με θέμα την «Εκπαίδευση και ενδυνάμωση των Δήμων και της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα βιωσιμότητας και πράσινης οικονομίας» συμμετείχε ως ομιλητής ο Δήμαρχος Κοζάνης και Πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, Λευτέρης Ιωαννίδης. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 29 Μαΐου, στα Χανιά, και ήταν μία συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων, του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, του κοινωνικού συνεταιρισμού «Άνεμος Ανανέωσης», του ΚΕΠΠΕΔΗΧ-Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου  και του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας.
     
Ο Δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε σοβαρά ζητήματα οικονομικά, κοινωνικά, οργανωτικά, περιβαλλοντικά, που αντιμετωπίζει και καλείται να διαχειριστεί ο Δήμος Κοζάνης, στην αναγκαιότητα για παραγωγική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση, αλλά και  σε θέματα που σχετίζονται με τη μετάβαση του τόπου στη μεταλιγνιτική περίοδο. Επίσης, μίλησε για τη σημασία και τον ρόλο του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, καθώς και για τις δράσεις που αυτό πραγματοποιεί. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο Διήμερο Σεμινάριο που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 11 και 12 Ιουνίου και θα έχει ως θέμα την Εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στους γενικότερους στόχους και τις προτεραιότητες του Δικτύου σε μία προσπάθεια δικτύωσης μεταξύ των Δήμων  της χώρας, προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνογνωσία γύρω από θέματα περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής και ενέργειας.
     
Το σεμινάριο παρακολούθησαν στελέχη της αυτοδιοίκησης, επαγγελματικοί, κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί φορείς, νέοι κι εκπαιδευτικοί από τα Χανιά και άλλες περιοχές της Κρήτης. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της προετοιμασίας των Δήμων για την επόμενη προγραμματική περίοδο με την χρήση ολοκληρωμένων πολιτικών και με την συμμετοχή της κοινωνίας. Όπως υπογραμμίστηκε, οι τομείς του περιβάλλοντος, της κλιματικής αλλαγής, της έρευνας, της καινοτομίας και της ενέργειας, είναι πλέον αυτοί στους οποίους πρόκειται να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα.
     
Να αναφερθεί, τέλος, ότι με την ευκαιρία του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Κοζάνης και του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.