Ομιλία της Ραχήλ Μακρή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Βουλευτών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Τόκυο



Η Βουλευτής Νομού Κοζάνης εκπροσωπεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Βουλευτών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (Inter-Parliamentary Union), που διεξάγεται στο Τόκυο με θέμα «Δημοκρατία, Ειρήνη και Ευημερία».

Στο πλαίσιο των εργασιών της δεύτερης μέρας του συνεδρίου η κα Μακρή συμμετείχε στην Ομάδα Εργασίας για την «Καλύτερη συμμετοχή της νεολαίας στην οικοδόμηση της ειρήνης» (Better involving young people in peace building).

Στην ομιλία της η Βουλευτής τόνισε ότι εκτός των πολεμικών συγκρούσεων, που μαστίζουν την παγκόσμια κοινότητα, πολλές Χώρες αντιμετωπίζουν έναν ιδιότυπο οικονομικό πόλεμο με εξίσου αρνητικά αποτελέσματά για την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των πολιτών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο η κα Μακρή επισήμανε ότι:
 
«…(σε ελεύθερη μετάφραση από τα αγγλικά)
 
Η νεολαία αποτελεί συνήθως τη πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα, η οποία βιώνει τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Φυσικά δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η νεολαία αποτελεί μια ενιαία, ομοιογενή οντότητα, είτε σε παγκόσμιο επίπεδο η στο επίπεδο της κάθε ξεχωριστής Χώρας. Κάποια τμήματα της νεολαίας αναπαράγουν τα τις συμπεριφορές και τα πρότυπα της ευρύτερης κοινωνίας, ενώ άλλα δημιουργούν νέες υποκουλτούρες που συχνά αντιτίθενται στις επικρατούσες νόρμες.

Ωστόσο, σε όλες τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο οι νέοι είναι το μέλλον της κάθε χώρας.

Ως μέλη των κοινοβουλίων θα πρέπει, και θα το κάνουμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε εφικτές λύσεις προκειμένου να οι νέοι να προστατευτούν από τις σνέπειες οποιασδήποτε μορφής σύγκρουσης και να αξιοποιήσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νεολαίας για την εδραίωση μιας σταθερής και διαρκούς ειρήνης σε όλο τον πλανήτη».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.