Ημερίδα Ενημέρωσης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στην Πτολεμαΐδα – Δείτε αναλυτικά



Στην  Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα νεότερα θεραπευτικά δεδομένα στην αντιμετώπιση της νόσου με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες ασθενείς και την κύηση
 
Παρασκευή 22 Μαΐου 2015. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, ο Σύλλογος Ατόμων Με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Εορδαίας πραγματοποιεί, την Τετάρτη 27 Μαΐου, Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού με θέμα «Εξελίξεις στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Γυναίκα – Μητέρα». Η Ημερίδα πραγματοποιείται στην Πτολεμαΐδα στο Ξενοδοχείο Ioannou Resort (3o χλμ. Πτολεμαΐδας – Φλώρινας) με ώρα προσέλευσης 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ομιλητές στην Ημερίδα, που εστιάζει στις γυναίκες και στη δυνατότητά τους να προχωρήσουν με ασφάλεια στη δημιουργία οικογένειας παρά την ασθένειά τους, είναι οι κκ Θεόδωρος Καραπαναγιωτίδης, Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με θέμα «Νεότερα θεραπευτικά δεδομένα και Ασφάλεια στην Κύηση» και Παναγιώτης Εσκιτζής, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Α.Π.Θ. με θέμα «Σκλήρυνση κατά πλάκας και εγκυμοσύνη».

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μετράμε περίπου 10.000 με 12.000 ασθενείς. Η ΣκΠ είναι νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, εμφανίζεται συχνότερα στις ηλικίες μεταξύ 20 έως 40 ετών και το ποσοστό εμφάνισης είναι 1/3 στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες. Παγκοσμίως η νόσος ‘χτυπά’ περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπους.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και της GENESIS Pharma.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Ατόμων Με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Εορδαίας

Ο Σύλλογος Ατόμων Με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Εορδαίας ιδρύθηκε και ολοκλήρωσε τη νόμιμη σύστασή του την άνοιξη του 2012. Στόχος μας είναι η Σύμπτυξη των Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας και η ενημέρωση τους για τις εξελίξεις της νόσου. Η προάσπιση με κάθε νόμιμο μέσο των ηθικών και υλικών συμφερόντων των Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Ο συντονισμός της δράσης όλων των μελών της και η προώθηση και προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η διάδοση του θεσμού του εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, η διεκδίκηση ενεργούς συμπαράστασης των αρμοδίων κρατικών αρχών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, η ενημέρωση και διαφώτιση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας καθώς και η βελτίωση της υποδομής πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης των Ατόμων που επηρεάζονται από την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Η διεκδίκηση και η παροχή συμπαράστασης, ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης και βοήθειας σε ανθρώπους πού πάσχουν από σκλήρυνση κατά Πλάκας. Οι εισηγήσεις, ενημέρωση και προβολή προβλημάτων και θεμάτων των Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας (Α.μ.Σ.Κ.Π.), προς τους αρμόδιους Κρατικούς Φορείς, την Τοπική αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων, τους Πολιτειακούς παράγοντες και Κοινωνικούς Φορείς με στόχο την ανεμπόδιστη και ισότιμη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική, παραγωγική, οικονομική, κοινωνική, αθλητική, και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.