Σφοδρή επίθεση Λ. Μαλούτα στον Λ. Ιωαννίδη για τη στάση του απέναντι στην Μονάδα 5 της ΔΕΗ



Για πολλά μπορεί ένας δημότης της Κοζάνης να αναρωτιέται ΑΛΛΑ για ένα μόνο να είναι σίγουρος:

Ότι κατά τον  κ. Λευτέρη Ιωαννίδη, δήμαρχο του μεγαλύτερου ενεργειακού δήμου της χώρας, η 5η μονάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προτεραιότητα για την περιοχή και ότι τα θεσμικά όργανα – κορυφαίο όλων το δημοτικό συμβούλιο- όταν είναι πεδία ανοικτού οργανωμένου δημόσιου διάλογου με τους εκπροσώπους της κοινωνίας, για μείζονα μάλιστα ζητήματα, γίνονται δικαστήρια της προσωπικής του άποψης.

Η πρωτοφανής αυτή προσέγγιση  , τόσο σε θεσμικό  όσο και ουσιαστικό επίπεδο, με έντονα στοιχεία φοβικότητας και ανασφάλειας, ΟΜΟΛΟΓΕΙ  ξεκάθαρα και δημόσια  :

Την τεράστια απόσταση , κατά τα λεγόμενά του, που τον χωρίζει με το πρόταγμα της 5ης  μονάδας ως προτεραιότητα για την περιοχή
Την προσχηματική αντίληψη του δημόσιου διαλόγου και της περίφημης διαβούλευσης, που αποτελούν μονάχα επικλήσεις στο βωμό του εντυπωσιασμού, τον οποίο και τελικά έχει επιλέξει να υπηρετήσει
Τον απολυταρχικό και επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του δήμου έχει επιλέξει να αναδεικνύει ζητήματα, με όρους αποκλειστικά του εάν και πως αυτά, προστατεύουν το προφίλ του δημάρχου.

Η χθεσινή στάση επίσης της δημοτικής αρχής έρχεται να ερμηνεύσει με τον πιο καθαρό τρόπο, τις επιλογές της το τελευταίο διάστημα, ως μια μοναδική διέξοδο να καλύψει τις δικές της αδυναμίες.

Ακόμη και η επιλογή να κατηγορήσει την προηγούμενη δημοτική αρχή γα την απόρριψη  από το εφετείο της αγωγής της ΔΕΥΑΚ κατά της ΔΕΗ για την πτώση  του υδροφόρου  ορίζοντα στο Σαριγκιόλ , που έγινε το 2010  , όταν υπήρχε τεκμηριωμένο κοστολόγιο της μεταφοράς – κατασκευής του νέου εξωτερικού υδραγωγείου της πόλης και μπορούσε να στοιχειοθετηθεί το νομικό επιχείρημα , σε συνδυασμό με την  αξιοποίηση έγκριτων μαρτύρων ( διευθυντή ΙΓΜΕ, πρώην πρόεδρο Οικολογικής Κίνησης ) , και τη χρήση τεκμηριωμένων στατιστικών εικοσαετίας , ένα πράγμα αποδεικνύει.

Ότι η προσφυγή στην προσφιλή του μέθοδο, της  συνέντευξης τύπου , του μονολόγου και η απόρριψη  του ανοικτού δημόσιου διαλόγου με την κοινωνία και  τους θεσμικούς της εκπροσώπους, ένα μόνο στόχο υπηρετεί , αυτόν της δημιουργίας ενόχων και του κυνηγιού μαγισσών του παρελθόντος.

Όμως  για τον τόπο  και τους πολίτες  σήμερα  υπάρχουν σοβαρότερα θέματα.

Είναι η αγωνία και τα  προτάγματα  για το  μέλλον  της  περιοχής,  τα οποία αναδείξαμε και υπηρετήσαμε με συνέπεια, ως παράταξη,  εδώ και χρόνια.

Η υπογραφή του Περιφερειάρχη  Θόδωρου Καρυπίδη  προχτές  , για την ένταξη των κτιριακών υποδομών  του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, στο νέο ΕΣΠΑ και την προγραμματική  σύμβαση , είναι μια πρόσφατη μικρή απόδειξη  αυτής της συνέπειας , για ένα  τεράστιο για την περιοχή έργο , κατάκτηση της αγωνιστικής συμπόρευσης με την κοινωνία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.