Πρόσκληση στην εκδήλωση μνήμης στο Μεσόβουνο Εορδαίας και στην Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Χριστοφόρου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟ

Ο Δήμος Εορδαίας , το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα  και η Τοπική Κοινότητα Μεσοβούνου , σας προσκαλούν στο ετήσιο Μνημόσυνο των 3 στρατιωτών του Σοβιετικού Στρατού και των 450 θυμάτων των Πύργων και του Μεσοβούνου της 23ης Απριλίου του 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής , που θα τελεστεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015  και ώρα 11 το πρωί στο Μνημείο Πεσόντων του Σοβιετικού Στρατού  , χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας Πατρός Νικηφόρου Μανάδη.
   
Θα ακολουθήσουν η  κατάθεση στεφάνων και  ομιλίες  για το ιστορικό της Ημέρας από τον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Ρωσίας στη  Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπώφ και από εκπρόσωπο του Δήμου Εορδαίας.
   
Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια των 70 χρόνων από τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Ο Δήμος  Εορδαίας,  το  Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και η Τ.Κ   Μεσοβούνου σας προσκαλούν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  8  ΜΑΪΟΥ  2015 Ώρα 11:00 στο Μνημείο Πεσόντων του Σοβιετικού Στρατού στο Μεσοβούνο,  όπου θα τελεσθεί το Ετήσιο Μνημόσυνο στη μνήμη των τριών στρατιωτών του Σοβιετικού στρατού και των τετρακοσίων πενήντα θυμάτων των Πύργων και Μεσοβούνου της  23ης  Απριλίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ο Πρόεδρος  της Τ.Κ. Μεσοβούνου           Ο Δήμαρχος Εορδαίας
Δημήτριος  Τσιαίδης                          Σάββας Ζαμανίδης

 


 

111dgfhjdghyjggtd

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.