Βίντεο: Εκδηλώσεις προς τιμή του ευεργέτη Βλάστης και Τσοτυλίου Κων/νου Θωμαϊδη στο Τσοτύλι Βοΐου



Τον αείμνηστο ευεργέτη Βλάστης και Τσοτυλίου Κωνσταντίνο Θωμαϊδη από τη Βλάστη τίμησε ο Δήμος Βοΐου με σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στο Τσοτύλι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Κων/νου Θωμαϊδη στον περίβολο του πρώην Δημαρχείου Τσοτυλίου, κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βοΐου Δημήτριο Λαμπρόπουλο, Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βλάστης  Μηνά Δαλακιούρη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βλατσιωτών Ν. Λάρισας Κωνσταντίνο Βασβατέκη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην αίθουσα δεξιώσεων της πρώην Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας όπου ο Δήμαρχος Βοΐου απηύθυνε χαιρετισμό, εξαίροντας τη μεγάλη προσφορά του αειμνήστου ευεργέτη Κων/νου Θωμαϊδη στην ανέγερση του Θωμαΐδειου Διδακτηρίου στη Βλάστη, όπου στεγάστηκε το Δημοτικό Σχολείο και η Αστική Σχολή Βλάστης, και του Ιστορικού Γυμνασίου Τσοτυλίου, και υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Μακεδονικής Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας στην Κωνσταντινούπολη, και διετέλεσε πρώτος πρόεδρος αυτής. Επίσης, ο Δήμαρχος Βοΐου καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Σύλλογο Βλατσιωτών Ν. Λάρισας για την παρουσία τους, καθώς ο εν λόγω Σύλλογος υπήρξε ο εμπνευστής αυτής της εκδήλωσης, και τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και συνέβαλαν στην πραγματοποίησής τους.  

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλατσιωτών Ν. Λάρισας Κων/νος Βασβατέκης, ευχαριστώντας και συγχαίροντας τον Δήμο Βοΐου για τη διοργάνωση αυτή, εκ μέρους όλων των μελών του Συλλόγου.

Ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή επί τιμή της Παιδαγωγικής Σχολής Θεσσαλονίκης και πρώην καθηγητή του Γυμνασίου Τσοτυλίου και των Ελληνικών Σχολών Κωνσταντινουπόλεως Μπακαΐμη Αλέξανδρο σχετικά με τον Κωνσταντίνο Θωμαϊδη και το σπουδαίο έργο και τα σημεία – σταθμοί στην ιστορία της Μακεδονικής Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Ποντιακό Σύλλογο Τσοτυλίου και Περιχώρων, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου» και τον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης « Η Αγία Παρασκευή».

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.