Ο Μουσικός Μάιος του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας – Δείτε τις εκδηλώσεις



Για το Μουσικό Σχολείο η ισορροπία ανάμεσα στην καλλιτεχνική δημιουργία και στην εκπαιδευτική πρόοδο είναι πλέον ένα κερδισμένο στοίχημα. Στο Σχολείο μας οι τελευταίες εβδομάδες του σχολικού έτους χαρακτηρίζονται από πολλές και ξεχωριστές καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στις εκδηλώσεις που έχουν είσοδο ελεύθερη για το κοινό της περιοχής.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, ώρα 11:30 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας:

Σεμινάριο με θέμα «Μουσικά Σχολεία και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συνοπτική παρουσίαση των Πανεπιστημιακών Μουσικών Σπουδών στην Ελλάδα-Αναλυτική παρουσίαση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.».

Η Σχολική Σύμβουλος Μουσικής Δ.Ε. Δυτ. Μακεδονίας, κ. Ελένη Ξυνοπούλου διοργανώνει την ημερίδα, που απευθύνεται στους μαθητές και στους καθηγητές των Μουσικών Σχολείων. Οι εισηγητές Κ. Τσούγκρας και Κ. Χάρδας, επίκουροι καθηγητές του Α.Π.Θ. ενημερώνουν τους μαθητές για τις μουσικές σπουδές στην ανώτατη εκπαίδευση. Στο σεμινάριο, που θα ακολουθήσει στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Σχολείου, ενημερώνουν τους καθηγητές Μουσικής για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα «Αρμονία» και «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων»

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015: Το Μουσικό Σχολείο Πτολ/δας συμμετέχει σε μια κοινή συναυλία με τα Μουσικά Σχολεία Αμυνταίου και Σιάτιστας στα Εόρτια των Μουσικών Σχολείων στο Βουδούρειο Πνευματικό Κέντρο της Σιάτιστας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η διοργάνωση του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. προβάλλει το θεσμό των Μουσικών Σχολείων τονίζοντας την εκπαιδευτική και πολιτιστική τους προσφορά.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, ώρα 20:00: «Οι χορωδίες μας τραγουδούν». Συναυλία των χορωδιών του Μουσικού Σχολείου Πτολ/δας. Διδασκαλία-Επιμέλεια: Νικολέτα Παπάζογλου. Στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015, ώρα 13:00:  Το Μουσικό Σχολείο Πτολ/δας φιλοξενεί τον Δρ Γκάρεθ Όουενς, σε μια ομιλία-παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων στο θέμα της αποκρυπτογράφησης του Δίσκου της Φαιστού: «Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ. ΕΝΑ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΙΝΩΙΚΗ ΑΣΤΑΡΤΗ;». Στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015, ώρα 20:00: «Εντυπώσεις. Για βιολί και πιάνο. Οι μαθητές ερμηνεύουν μινιατούρες μουσικής δωματίου». Διδασκαλία-Επιμέλεια: Έμη Τσιούρα – Χριστίνα Τσίγκα. Στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, ώρα 20:00: Συναυλία Ταμπουρά και ποντιακής λύρας. Διδασκαλία-Επιμέλεια: Γιώτας Χρήστος – Παυλίδης Διονύσης. Στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου Πτολ/δας   
Δρ Δέσποινα Παπαδοπούλου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.