Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κοζάνη η Πανευρωπαϊκή δράση «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη»



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μάϊου η Πανευρωπαϊκή περιβαλλοντική δράση ‘Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη’.

Περίπου 500 κιλά απορρίμματα  συνέλεξαν αυτήν τη φορά εθελοντικές ομάδες του Δήμου Κοζάνης ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης για συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα ‘Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη’. Οι εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν ήταν λίγες, δεδομένου ότι πριν από 15 ημέρες 49 ομάδες του Καλλικράτειου δήμου συμμετείχαν στην παγκόσμια δράση Let’s do it’ (Καθαρίζουμε τον πλανήτη σε μια μέρα), κατά την οποία και συνέλεξαν 5 τόνους απορρίμματα .

Συγκεκριμένα η ομάδα ‘Φίλοι του Κουρί’ καθάρισαν το ομώνυμο άλσος, η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης και η Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη Τόπος να ζεις’ καθάρισαν το άλσος του Αγίου Θωμά και το Ξενία. Στην περιφέρεια του Δήμου η εθελοντική ομάδα Λευκοπηγής ΕΟΛ ‘ Η Συνείδηση’ καθάρισαν χώρους της Λευκοπηγής, οι εθελοντές της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας καθάρισαν περιαστικά άλση της κοινότητας, η τοπική κοινότητα Κερασιάς και η τοπική κοινότητα Μαυροδενδρίου καθάρισαν σημεία του δημόσιου χώρου των κοινοτήτων τους.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια του προγράμματος της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος για ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και καλλιέργεια μιας κουλτούρας συμμετοχής στα κοινά, αγάπης και σεβασμού του τόπου μας και του δημόσιου χώρου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.