Σε «θερμό» κλίμα αντιπαραθέσεων για τη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Σύμβούλιο στην Κοζάνη



Ένα από τα θέματα που τελικά δεν συζητήθηκε, ήταν το προγραμματισμένο θέμα ημερήσιας διάταξης για τη ΔΕΗ, στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης.

Όπως αρχικά είπε στις δηλώσεις του ο κ. Μαλούτας, δεν υφίσταται λόγος να γίνει η συγκεκριμένη συζήτηση απουσία φορέων, εργαζομένων, της  πολιτικής εκπροσώπησης της περιοχής, των εργατικών κέντρων, συνδικαλιστικών σωματείων κ.α.

«Είναι εμφανές, ότι με τέτοιους όρους, δεν είμαστε διατεθειμένοι, να συζητήσουμε».

Ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης τόνισε, πως δεν ήταν ξεκάθαρο για το πώς ζητήθηκε αυτή η συζήτηση από την αντιπολίτευση: «Δεν ήταν ξεκάθαρο, δεν ήταν ολοκληρωμένη η πρότασή σας, για το πώς θέλετε να γίνει η διαδικασία. Δεν είχα σκοπό να μιλήσω για την 5η Μονάδα, αλλά κυρίως ήθελα να δώσω το στίγμα, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και τι προτιθέμεθα να κάνουμε. Αν πιστεύετε ότι το μέλλον της περιοχής, είναι η πρώτη προτεραιότητα η Πτολεμαΐδα 5, λυπάμαι, αλλά έχουμε τεράστια διάσταση στις απόψεις μας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ιωαννίδης είπε, πως η μονάδα 5, δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή με τοπικά χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν ζητήματα με τοπικά χαρακτηριστικά και αυτά ήρθα να συζητήσω σήμερα», συμπλήρωσε. «Δε φοβόμαστε το διάλογο για τη Μονάδα 5».

Κλείνοντας το θέμα της μονάδας 5, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε το παραγωγικό κενό που άφησε η λιγνιτική εποχή  καλώντας σε δημόσιο διάλογο, με στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, χωρίς δογματισμούς.

«Η επόμενη μέρα, με ή χωρίς τη Μονάδα 5, έχει έρθει και όποιος δεν το αναγνωρίζει, δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται», ήταν ο επίλογος του κ. Ιωαννίδη.

 

Α.Ζ. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.