Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Εορδαίας



Με 3 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και σε κλίμα συναίνεσης συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Εορδαίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
    
Εισηγούμενος το πρώτο θέμα , που αφορούσε τη διαμόρφωση Ερωτηματολογίου ενόψει της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου για την πενταετία 2015-2019 , ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης  έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κατάθεση προτάσεων, παρατηρήσεων  και ερωτήσεων από τα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να καταγραφούν και να αξιολογηθούν με βάσει τον σχεδιασμό , που εκπόνησε το Γραφείο Προγραμματισμού.   
   
Παρουσία πολλών Καταστηματαρχών της Πτολεμαΐδας , συζητήθηκε το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης το οποίο  αφορούσε   τον Κανονισμό Παραχώρησης Κοινοχρήστων Χώρων , που απασχόλησε πολύ το Δήμο στην προσπάθειά του να βάλει μία τάξη στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα της Πόλης.
   
«Πρέπει να συμφωνήσουμε και να καταλήξουμε σε έναν Κανονισμό , που θα τον εφαρμόσουμε με την βοήθεια όλων» ,επεσήμανε ο Δήμαρχος Εορδαίας .     
   
Τους  στόχους  του, εν λόγω, Κανονισμού παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Μάρκος Βύρλιος , ο οποίος ζήτησε από τους συμμετέχοντες να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος.
   
«Στρατηγική ανάπτυξης με επένδυση στην Εκπαίδευση, στην Καινοτομία και στην Πληροφορική παιδεία» ήταν το τρίτο θέμα που ανέπτυξε τεκμηριωμένα και παραστατικά ο  Καθηγητής Χαράλαμπος Ζαραφίδης , προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις.  
   
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Εορδαίας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  αφού  άκουσε τις τοποθετήσεις και τις παρατηρήσεις όσων έλαβαν το λόγο, τόνισε πως  «οι  προτάσεις γίνονται σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του καθενός  και στόχος μας είναι να φτάσουμε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα έτσι ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όσα περισσότερα έργα μπορούμε».     
    
Μετά από μία διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα: Να εγκριθεί  Ερωτηματολόγιο, στο οποίο  να συμπεριληφθούν όλες οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις των μελών της   Επιτροπής, να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου προς ενημέρωση των Δημοτών , ώστε οι πολίτες και οι τοπικοί   φορείς να συνδράμουν ενεργητικά στη διαμόρφωση του 5ετους Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου 2015-2019.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.