Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην παράταξη «Ενότητα» σχετικά με την συζήτηση για τη ΔΕΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο



Απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι  η παράταξη “Ενότητα”  εκμεταλλεύεται το σοβαρό ζήτημα της ΔΕΗ και των σχέσεών της με την τοπική κοινωνία, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις κατά του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. Θα περιμέναμε  την ουσιαστική της  συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο που προκαλεί η  Δημοτική Αρχή για το στρατηγικής σημασίας ζήτημα της μεταλιγνιτικής περιόδου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαλούτας, επέλεξε  να απουσιάζει κατά την διάρκεια της εισήγησης του Δημάρχου, πράγμα που δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι προφανώς δεν ενημερώθηκε σχετικά με την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής  για  πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο  όλων των φορέων της περιοχής, για το σύνολο των προκλήσεων που φέρει η μεταλιγνιτική περίοδος και τους τρόπους που αυτές θα αντιμετωπιστούν (αποκαταστάσεις εδαφών, μετεγκαταστάσεις, παραγωγική ανασυγκρότηση, κοινωνική συνοχή, περιβαλλοντική βιωσιμότητα). Και είναι αυτό, το οποίο  αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Κοζάνης.

Υπενθυμίζουμε  πως το  θέμα της νέας λιγνιτικής μονάδας και οι απόψεις της νυν Δημοτικής Αρχής επιδιώχθηκε να χρησιμοποιηθούν  και προεκλογικά από την παράταξη ‘Ενότητα’, όταν επιστρατεύτηκε ακόμα και ο κ. Κουκουλόπουλος.  Η προσπάθεια όμως  απέβη άκαρπη και  την απάντηση την έδωσε η κοινωνία που έκρινε τις απόψεις και τη στάση μας. Σήμερα, που αρχίζουν να αναδεικνύονται οι παθογένειες και τα αδιέξοδα της διαχείρισης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης, στοχεύοντας στο  να θέσουν τους τοπικούς φορείς απέναντι στη Δημοτική Αρχή για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο δελτίο τύπου της παράταξης “Ενότητα”, θεωρούμε πως εντάσσονται σε ένα πλαίσιο ανέξοδης και στεγνής αντιπολιτευτικής τακτικής.

Όσο  για το θέμα της ΔΕΥΑΚ και της χαμένης αγωγής απέναντι στη ΔΕΗ, οφείλει να απολογηθεί η παράταξη που διοικούσε τον Δήμο Κοζάνης επί 25 χρόνια για την συνολική  υποχωρητική πολιτική απέναντι στη ΔΕΗ, στην οποία  και εντάσσεται η στάση της στο συγκεκριμένο θέμα. Το πρόβλημα ήταν γνωστό από την δεκαετία του 1990, αλλά η συνήθης  υποτακτική συμπεριφορά των παραγόντων της περιοχής απέναντι στη ΔΕΗ  είχε τα αποτελέσματα που σήμερα βιώνουμε.

Τέλος  να αναφερθεί ότι στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής, αλλά και υποχρέωση που απορρέει και από το προεκλογικό της πρόγραμμα, είναι η διαμόρφωση, σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, ενός   κοινού πλαισίου αντιμετώπισης της πρόκλησης για  παραγωγική ανασυγκρότηση, κοινωνική συνοχή, ευημερία και περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.  

Ας επιλέξει η παράταξη “Ενότητα” ποιον ρόλο θέλει να παίξει σε αυτήν την προσπάθεια!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.