Πρόταση ψηφίσματος Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Εορδαίας για την ανανέωση συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών



«Τον Ιούνη του 2015 λήγει με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων που για χρόνια ανανεώνουν χιλιάδες συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολεία μας, με βάση το νόμο 4186/2013 άρθρο 50 παρ.1. Όπως ορίζει η 2η παράγραφος του ίδιου άρθρου, “για το διδακτικό έτος 2015 – 2016 οι συμβάσεις θα καταρτίζονται από τους οικείους δήμους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία”.

H κυβέρνηση αντί να πάρει άμεσα μέτρα και να απαντήσει στο πρόβλημα, ανανεώνοντας άμεσα όλες τις συμβάσεις των καθαριστριών για την επομένη σχολική χρονιά, δίνοντας οριστική λύση στη συνέχεια με την μονιμοποίησή τους στα σχολεία, απεδέχθη στον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τροπολογία – κοροϊδία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία που πέρασε, δίνει δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων μόνο μέχρι 31/12/2015, χωρίς να διασφαλίζει την καθαριότητα των σχολείων για το σύνολο της σχολική χρονιάς! Δεν διασφαλίζει επίσης ούτε τη χρηματοδότηση της αντίστοιχης λειτουργίας. Επιβεβαιώνεται και με αυτή τη ρύθμιση – κοροϊδία, ότι οι χιλιάδες συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων οδηγούνται με βεβαιότητα σε απόλυση, για να έλθουν οι εργολάβοι και οι ΚΟΙΝΣΕΠ. Μέσα από αυτό το γεγονός επίσης, αποκαλύπτεται και η υποκρισία της περιρρέουσας τάχα δέσμευσης της Κυβέρνησης, “ότι μάχεται ενάντια στις ομαδικές απολύσεις”! Οι απολύσεις περίπου 8,5 χιλιάδων καθαριστριών στα σχολεία, που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί τούς αποκαλύπτει.

Επιμένουμε: Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν με ευθύνη τους να επανεξετάσουν χωρίς καθυστέρηση αυτό το καίριο για τη λειτουργία των σχολείων ζήτημα. Ένας δρόμος σήμερα υπάρχει για τη λύση του: Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων για την σχολική χρονιά 2015 – 2016, διασφαλίζοντας η κυβέρνηση τη χρηματοδότηση αυτής της λειτουργίας, και δίνοντας οριστική λύση με τη μονιμοποίηση των καθαριστριών στα σχολεία».

Η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης
 
Χόλμπα Αντωνία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.