Ο Κυπελλούχος Ελλάδος στο χάντμπολ με τον ΠΑΟΚ Χρύσανθος Τσαναξίδης από την Πτολεμαΐδα, μιλά στο kozaniLife.gr



Ο λόγος για τον Χρύσανθο Τσαναξίδη, γεννημένο το 1996 οπού αποτέλεσε μια από τις 9 φετινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ. Μίλησε στο kozaniLife.gr για τους προσωπικούς του στόχους, της ομάδας αλλά και για το πως έζησε τον τελικό με την ΑΕΚ που στιγματίστηκε από επεισόδια.

 

– Kαλησπέρα Χρύσανθε και συγχαρητήρια. Πως τον έζησες τον τελικό; Πίστευες ποτέ πως θα ήσουν κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ;

– Ένιωσα ένα τεράστιο συναίσθημα χαράς μόλις σηκώσαμε την κούπα. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσω μέχρι εδώ. Αλλά έχω και άλλες φιλοδοξίες και πιστεύω μπορώ να προσφέρω πολλά ακόμη.

Δυστυχώς υπάρχουν και οι ανεγκέφαλοι σε οποιοδήποτε άθλημα που χαλάνε κάτι τέτοιες γιορτές του Ελληνικού Αθλητισμού. Κάτι τέτοιο συνέβει και στον τελικό.

– Πιστεύεις υπάρχει λύση για ένα πιο υγιές προιόν;

– Για μένα, η μόνη λύση είναι η παιδεία. Είναι κάτι που δεν πρέπει να το δούμε ατομικά αλλα σαν κράτος. Επίσης θεωρώ πως πρέπει να παραδειγματιστούμε και από το εξωτερικό που όπως βλέπουμε, αντιμετωπίζουν όλα τα αθλήματα σαν μια γιορτή όπως είπες και εσύ.

– Εσύ πως και πότε αποφάσισες να ξεκινήσεις να ασχολήσε με το χάντμπολ; Και πως έφτασες ως εδώ;

– Με το χάντμπολ ξεκίνησα από την πέμπτη δημοτικού, όταν και γινόντουσαν κάποιοι σχολικοί αγώνες. Είδα ότι μου αρέσει σαν άθλημα. Με προέτρεψαν να συνεχίσω λέγοντας σε μένα το πόσο καλός είμαι σε αυτό. Συνέχισα στο Διγενή Ακρίτα Πτολεμαΐδας, μια καινούργια ομάδα, αλλά μετά από 6 μήνες περίπου επειδή είχα να ασχοληθώ με τα αγγλικά και το lower το παράτησα. Όμως μετά απο 2 χρόνια επανήλθα.

590ieurhgiehiww

– Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

– Προς το παρών θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Α1 ως στέλεχος κάποιας δυνατής ομάδας ώστε να μπορέσω να προσκομίσω πολλές εμπειρίες. Ίσως κάποια στιγμή ελπίζω να μου δωθεί η ευκαιρία να φύγω στο εξωτερικό και να κάνω μια μεγάλη καριέρα.

– Η ομάδα βρίσκετε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος. Υπάρχει αισιοδοξία για το double φέτος;

– Βεβαίως υπάρχει και αισιοδοξία για το double. Πιστεύω ότι είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα με προοπτικές και πιστεύω πως τον κύριο αντιπαλό μας, τον Διομήδη, μπορούμε να τον νικήσουμε επειδή διαθέτουμε περισσότερα ταλέντα στην ομάδα όπως ο Αλέξης Αλβάνος και πολλά νέα παιδιά. Όμως κυρίως ο Αλέξης όπου κατά την γνώμη μου είναι και ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε σένα και στην ομάδα σου, με υγεία πανω από όλα.

Καραδημούλας Σάκης για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.