Η ζωντανή ιστορία της Κοζανίτικης πάλης βραβεύεται



Κουκλίδης Χαράλαμπος από το palema.gr:

Παρότι συνηθίζεται από την ΕΟΦΠ, κατά τη διάρκεια κάθε τελικής φάσης των Πανελληνίων πρωταθλημάτων, να βραβεύονται άνθρωποι που είτε διακρίθηκαν είτε βοήθησαν το άθλημα της πάλης, η αντίστοιχη διαδικασία στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και νεανίδων στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Κοζάνης, το Σάββατο 4 Απριλίου, είχε κάτι το ιδιαίτερο.

Σε αυτή τη βράβευση τιμήθηκαν ο προπονητής και οι αθλητές του Κρότωνα οι οποίοι από τις αρχές τις δεκαετίας του 80 έβαλαν την Κοζάνη στον χάρτη, όχι μόνο της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας πάλης. Άνθρωποι οι οποίοι χάρισαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους Πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και στην χώρα διεθνείς διακρίσεις.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη όταν ο ένας μετά τον άλλον, οι συντελεστές της διάδοσης του αθλήματος αλλά και της διατήρησής του στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής καθώς οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν να προσφέρουν από την θέση του προπονητή, παραλάμβαναν το βραβείο τους από συναθλητές και πρώην αντιπάλους τους στην παλαίστρα.

Οι στιγμές αυτές έχουν πάντα κάτι το ιδιαίτερο τόσο για τους ανθρώπους που βραβεύονται όσο και για τους θεατές που με τον τρόπο αυτό βλέπουν την πολυετή προσφορά όλων αυτών που αγωνίστηκαν να τιμάτε μετά από χρόνια.

Όμως στο σημείο αυτό θα σταθώ και σε κάτι αρνητικό, που έχει να κάνει με την διαδικασία βράβευσης των διακριθέντων αθλητών της διοργάνωσης, την διαδικασία απονομής μεταλλίων η οποία για ακόμα μια φορά έγινε στο τέλος των αγώνων με σχεδόν άδειες κερκίδες και πολλούς από τους διακριθέντες αθλητές να έχουν αποχωρήσει νωρίτερα, καθώς το ταξίδι της επιστροφής είναι μεγάλο και κουραστικό.

Αυτό βέβαια δεν έγινε μόνο στην Κοζάνη αλλά γίνεται σχεδόν πάντα, δημιουργώντας μια πικρία σε πολλούς από εμάς καθώς έτσι μειώνεται και τολμώ να πω απαξιώνεται η όλη προσπάθεια των αθλητών, είτε έχουν διακριθεί είτε όχι. Θα ήταν προτιμότερο να υιοθετηθεί από την ΕΟΦΠ το πρωτόκολλο το οποίο ακολουθείτε από την Διεθνή Ομοσπονδία, η οποία με το τέλος ενός τελικού προχωρά στην απονομή των μεταλλίων της συγκεκριμένης κατηγορίας πριν προχωρήσει στον επόμενο τελικό.

Αυτό ίσως να παρατείνει την διάρκεια του προγράμματος των αγώνων αλλά κατά την γνώμη μου τονίζει το νόημα της προσπάθειας για διάκριση που έχει γίνει από τους παλαιστές και της επιβράβευσής τους. Ας αναχωρήσουμε και με μία ώρα καθυστέρηση δεν είναι μεγάλη η θυσία, ας χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας είτε είναι στο βάθρο είτε όχι, αυτό θα δώσει δύναμη σε αυτούς που διακρίθηκαν και πείσμα για διάκριση στους υπόλοιπους.

Με τον τρόπο αυτό θα έχει νόημα και η βράβευση, μετά από χρόνια, και των σημερινών πρωταγωνιστών της παλαίστρας οι οποίοι θα νιώσουν αυτό που ένιωσαν οι βραβευθέντες βετεράνοι του Κρότωνα Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.