Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε σημαντική τουριστική εκδήλωση στη Σμύρνη



Σε μια πολύ σημαντική τουριστική εκδήλωση συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με εκπροσώπους της τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας – Πολιτισμού – Τουρισμού Παύλο Τσότσo και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Φώτη Κεχαγιά, στην προσπάθεια εισχώρησης της Δυτικής Μακεδονίας στην τουριστική αγορά ως νέου και ιδιαίτερου τουριστικού τόπου.

Οι Αντιπεριφερειάρχες συμμετείχαν στο Turkish – Greek Tourism Workshop που διοργάνωσε στη Σμύρνη στις  6 Απριλίου η ελληνική πρεσβεία σε συνεργασία με την Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TURSAB), με στόχο την προώθηση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας – Τουρκίας και την περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, παρέχοντας κάθε βοήθεια και διευκόλυνση στις Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των 100 περίπου τουρκικών φορέων και επιχειρήσεων και των 50 περίπου ελληνικών φορέων και επιχειρήσεων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θέτει, με την αδιάλειπτη παρουσία της σε σημαντικές τουριστικές εκδηλώσεις, σε νέες βάσεις τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, που αποτελεί ένα από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για της περιοχής μας. Στις Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις ο  αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας, δίνοντας έμφαση στα οθωμανικά μνημεία, τις δυνατότητες υποδοχής τουριστών και τις υψηλών προδιαγραφών τουριστικές υπηρεσίες που παρέχουν τα ξενοδοχεία, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν θέλγητρα για τουρίστες υψηλών εισοδημάτων. Αναφορά έγινε, επίσης, στο σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του και θα αποτελέσει τον οδικό άξονα για την ανάπτυξη του τουρισμού την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού – Τουρισμού είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της Τουρκίας, με τους οποίους συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας και ενίσχυσης των τουριστικών ροών προς τη Δυτική Μακεδονία, αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις από τους συνομιλητές του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.