Ραντεβού με δεκαέξι θιάσους στην Κοζάνη! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα



ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ – ΕΘΝΟΣ:

Δεκαέξι θεατρικά έργα από ισάριθμα σχήματα φιλοξενεί το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στο πρώτο φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου» που διοργανώνει τον Μάιο και τον Ιούνιο σε διάφορους χώρους πολιτισμού της πόλης.

Ανάμεσά τους και οι δύο δικές του καλοκαιρινές παραγωγές, «Το νησί των σκλάβων» του Μαριβό σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και το «Σήμερα ούτε Αμλετ» του Ρ. Λεβαντόφσκι σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χουμέτη.

«Στόχος μας είναι να έρθουν σημαντικές παραστάσεις στην πόλη και να αναδείξουμε τον ρόλο των ΔΗΠΕΘΕ στην πολιτιστική ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας», λέει στο «Εθνος» η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Ελένη Δημοπούλου, που μαζί με τη θεατρολόγο Σοφία Ευτυχιάδου έχουν την επιμέλεια του φεστιβάλ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης θέλουν να αναδείξουν έργα της νεοελληνικής δραματουργίας και λογοτεχνίας και να δημιουργήσουν μια κουλτούρα συνεργασίας με θεατρικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς από όλη τη χώρα.

Οι παραστάσεις

Μεταξύ των παραστάσεων που θα φιλοξενηθούν στην Κοζάνη είναι το έργο του Κ. Σωτηρίου «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου, αλλά και το γνωστό «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δ. Κεχαΐδη ? Ελ. Χαβιαρά από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, σε σκηνοθεσία Θ. Γκόνη.

Ξεχωρίζει επίσης η παράσταση «Οι έμποροι των εθνών» του Αλ. Παπαδιαμάντη, μια συμπαραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, της ομάδας θεάτρου ΟΠΕΡΑ και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, σε σκηνοθεσία Θ. Αμπατζή.

Ενδιαφέρον έχουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις, μια περφόρμανς όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, το Batelgez, μια μοντέρνα εκδοχή του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας», μια επαναπροσέγγιση του κλασικού παραμυθιού της Χιονάτης μέσα από τον κώδικα του βωβού κινηματογράφου με τίτλο «If Οnly», αλλά και το «Ο ουρανός κατακόκκινος, Σ’ εσάς που με ακούτε», βασισμένο στα ομότιτλα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, με τη Λυδία Κονιόρδου, σκηνοθετημένη από τον Κων. Χατζή.

Οι παραστάσεις θα δοθούν σε επιλεγμένους χώρους, με γενική είσοδο 7€, ενώ προγραμματίζεται και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που θα πλαισιώνουν το θεατρικό φεστιβάλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.