Πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στην Κοζάνη



Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/4/15) μαζική σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ για την οργάνωση της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης με την συμμετοχή συνδικαλιστών και εργαζομένων πρωτοβάθμιων σωματείων, συνταξιούχων, σπουδαστών και ανέργων. Έγινε συζήτηση για τον σκεδασμό της παρέμβασης, τους στόχους και τα αιτήματα που πρέπει να προβληθούν στους εργαζομένους μπροστά στην συγκέντρωση της 1ης ΜΑΗ που θα γίνει στον πεζόδρομο Κοζάνης στις 10:30πμ.

Στην σύσκεψη έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειού». Αποφασίστηκε μετά απο πρωτοβουλία των παρακάτω πρωτοβάθμιων σωματείων:
-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ,
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Σ.Ε.Ε.Ε.Ν),
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ,
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ,
-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο την Πέμπτη 14/5/15 στις 8:00μμ στην Κ. Πλατεία Κοζάνης  με τα παρακάτω αιτήματα:

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για το κλάδο υγείας. Κανείς ανασφάλιστος, άνεργος και τα μέλη της οικογένειας του χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όχι στο πέρασμα των αρμοδιοτήτων στην περιφερειακή αρχή.
Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται από εφημερίες, υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά σε γιατρούς και νοσηλευτές.  Καμία σκέψη για κλείσιμο κλινικών.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο γιατί κανένας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος μπροστά στις επικίνδυνες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την υγεία του λαού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.