Συνέντευξη των Project Theory στο kozaniLife.gr! Γνωρίστε την πολλά υποσχόμενη μπάντα από την Πτολεμαΐδα



Η Πτολεμαΐδα έχει αποδείξει πως ξέρει από μουσική. Και όχι μόνο αυτό, αλλά βγάζει και αξιόλογους καλλιτέχνες!

Ένα δείγμα από αυτούς είναι και οι Project Theory. Η εξαμελής μπάντα που συμμετείχε σε διάφορα Φεστιβάλ διαφόρων πόλεων όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου. Έχει συνεργαστεί με τους Νightstalker και «ανάγκασε» με τις εμφανίσεις της να ξεσηκώσει πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα αυτοί να την ανταμείψουν στέλνοντάς τη, μέσω σχετικής διαδικτυακής ψηφοφορίας, ως δεύτερη στο περσυνό River Party στο Νεστόριο!

Εμείς βρήκαμε τα 2 αδέρφια Ισάακ και Διογένη Ευγενίδη που είναι μέλη της μπάντας και μας παραχώρησαν μια συνέντευξη για την μοναδική εμπείρια, όπως μας είπαν, να παίζεις στο Νεστόριο και όχι μόνο…

5tyjhdtghy

Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ για το χρόνο σας.

– Πρώτα απο όλα θα ήθελα να σας συγχαρώ. Σας παρακολούθω από την αρχή της καριέρας σας. Πως και πότε ξεκινήσατε την μουσική;

– (Διογένης) Καλησπέρα. Και εμείς ευχαριστούμε. Λοιπόν, περίπου μέσα στο 2002 είχα τα πρώτα μου ακούσματα στην Rap μουσική και κάπου στο 2005 πήρα και τα πρώτα μου ερεθίσματα πάνω στην Nu Metal σκηνή.

Το 2007 αποφάσισα λοιπόν να γράψω τους πρώτους μου στίχους και το 2008 δημιουργήθκε και το πρώτο μου Group (καθαρά ελληνικό Rap που ισχύει μέχρι και τώρα) οι ΔΙΟΚΩ.

Τα ακούσματα μου όμως, όπως προανέφερα, δεν ήταν μόνο Rap και σαν “όνειρο ζωής” είχα να κάνω μία μπάντα που θα διασταυρώνει και τα δύο είδη όπως η Rap/Metal.

Στα τέλη του 2012, λοιπόν, μου δώθηκε αυτή η ευκαιρία, αν και πρέπει να ομολογήσω πως στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο με τον ξένο στίχο που έπρεπε να γράψω αλλά ήταν θέμα συνήθειας και εξάσκησης αφού με τον καιρό μου έβγαινε όλο και πιο εύκολα.

– (Ισαάκ) Καλησπέρα, να ΄σαι καλά και σε ευχαριστούμε πολύ. Εγώ ξεκίνησα να παίζω κιθάρα στα 16 μου, αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι το τραγούδι είναι αυτό που με εκφράζει περισσότερο και έτσι ξεκίνησα να δουλεύω πάνω σε αυτό.

– Το γεγονός ότι είστε αδέρφια δημιουργεί μια διαφορετική σχέση μέσα στην μπάντα. Υπάρχουν θετικά και ίσως αρνητικά μέσα από αυτή τη συνύπαρξη;

– Είναι ωραίο να καταφέρνεις να κάνεις την μπάντα οικογένεια, πόσο μάλλον όταν κάνεις την οικογένεια μπάντα. Οπότε δεν θα θεωρούσα πως υπάρχει κάτι αρνητικό. Τα θετικά είναι όμως πολλά. Από το να δουλεύουμε την μουσική μαζί στο σπίτι, μέχρι να μοιραζόμαστε μαζί κάθε εμπειρία (live, festival, συνεντεύξεις, studio).

– Είστε, λοιπόν, οι τραγουδιστές των Project Theory. Πείτε μας λίγα λόγια για το υπόλοιπο συγκρότημα.

– Βασίκα ήμασταν λιγάκι ανάποδοι (χαχα), αφού πρώτα ξεκίνησε η σύνθεση των κομματιών και μετά βγάλαμε το όνομα, όταν είδαμε ότι το νόημα αρκετών κομματιών είχε να κάνει με την διαμάχη ανάμεσα στον “καλό και τον κακό” εαυτό που κρύβει ο καθένας μέσα του. Έτσι σκεφτήκαμε να διατυπώσουμε-ορίσουμε αυτήν την διαμάχη ως μια δική μας θεωρία.

Όσο αφορά την σύνθεση της μπάντας, αποτελούμαστε από δύο φωνές, δύο κιθάρες, ένα μπάσο και drums. Νομίζω πως έχουμε δέσει πολύ ώραια σαν μπάντα αλλά και σαν φίλοι. Τόσο στα ακούσματά μας και ιδεολογικά πάνω στην μουσική, όσο και σαν χαρακτήρες. Στηριζόμαστε όλοι ο ένας στον άλλον, εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και κυρίως, έχουμε κοινό στόχο.

6etyjejej

– Εσείς σπουδάζετε παράλληλα; Πως δραστηροποιήστε όταν έχετε χρόνο εκτός της μουσικής που από ότι καταλαβαίνω αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή σας;

– (Διογένης) Εγώ ναι, σπουδάζω στην Θεσσαλονίκη και δουλεύω ταυτόχρονα σε νυχτερινό μαγαζί της πόλης. Στον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο μου θα βγω έξω, θα δω φίλους και θα ασχοληθώ με την μουσική. Δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο, εξάλλου, λόγω σχολής και δουλειάς.

(Ισαάκ) Εγώ σπουδάζω μουσική. Πηγαίνω σε Ωδείο και κάνω φωνητικά. Τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο θα τον αφιερώσω και εγώ σε φίλους, δουλειά και οικογένεια.

– Έχετε συμμετάσχει σε πολλά Φεστιβάλ. Πιστεύω πως το River Party ήταν επιστέγασμα των προσπαθειών σας και του ταλέντο σας. Πως το ζήσατε σαν εμπειρία;

– Κατ’αρχάς θα θέλαμε και πάλι να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας στήριξε και μας ψήφιζε συνεχώς και καθημερινά για να παρευρεθούμε στο River Party. Ήταν πραγματικά απίστευτη εμπειρία και θα θέλαμε να την ξαναζήσουμε! Πολύ καλή διοργάνωση, ωραίος κόσμος, πολύ καλός ήχος. Επίσης και οι υπόλοιπες μπάντες που παίξανε ήταν αξιέπαινες! Δεν είναι τυχαία ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ που διοργανώνονται στην χώρα μας.

– Υπάρχουν σχέδια για το μελλόν;

– Σχέδια υπάρχουν πάντα! Χωρίς σχέδια και όνειρα δεν μπορείς να προχωρήσεις. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να τελείωσουμε το φανταρικό, γιατί ενώ γράψαμε τα δύο single και ξεκινήσαμε διαδικασίες για ολόκληρο τον δίσκο, έχοντας και δύο-τρεις σοβαρές και ενδιαφέρουσες δισκογραφικές προτάσεις από Αμερική και Αυστρία, το φανταρικό μπήκε εμπόδιο στο να αφοσιωθούμε απόλυτα σε αυτό. Ήδη ο ένας κιθαρίστας και ο μπασίστας τελειώνουν όπου να ‘ναι. Μετά είναι τα Live. Θα προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε σε όσο πιο πολλά Live και Φεστιβάλ μπορούμε.

– Ο κόσμος που μπορεί να σας βρίσκει;

– Έχουμε την επίσημη σελίδα μας στο Facebook (Project Theory), όπου εκεί μπορεί να μας βρει εύκολα κάποιος. Επίσης έχουμε το κανάλι μας στο YouTube (ProjectTheory Vid), όπου έχουμε τα δύο single του δίσκου και αποσπάσματα από το Live στο River Party και μετά έχουμε και Reverbnation (Project Theory).

Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον.

 

Καραδημούλας Σάκης για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.