Συνέντευξη του ηθοποιού «Mr Stand-Up Comedy» Λάμπρου Φίσφη στο kozaniLife.gr



Καλησπέρα Λάμπρο και συγχαρητήρια τόσο για τις τηλεοπτικές σου επιτυχίες όσο και για τα Stand-Up Comedy. Πρώτα απ’όλα θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για εσένα.

– Στο βιογραφικό σου διαβάζουμε ότι ξεκίνησες να κάνεις Stand-Up Comedy στην Ολλανδία όταν έμεινες χωρίς δουλειά. Πως επέλεξες αυτόν τον τομέα;

– Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με την κωμωδία και το είδος αυτό με τράβηξε για 3 λόγους. Ο πρώτος ήταν ότι δεν είναι αναγκαίο να έχεις τελειώσει κάποια δραματική σχολή για να το κάνεις και ο δεύτερος ότι στο stand up comedy όλα εξαρτόνται από εσένα. Εσύ είσαι ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος, εκτελεστής κτλ. Ο τρίτος λόγος ήταν ότι δεν ήξερα πόσο δύσκολο θα είναι να διασκεδάσεις ολλανδούς.

– Η ιδέα του Stand-Up Comedy μέχρι και πριν λίγα χρόνια δεν ήταν τόσο γνωστή στο ευρύ Ελληνικό κοινό όσο τώρα. Θεωρείς πως άλλαξε αυτό; Και ποιος είναι ο λόγος που βλέπουμε όλο και πιο πολλές παραστάσεις απο Stand-Up Comedians;

– Το Stand-Up Comedy ήταν αρκετά γνωστό στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Μετά υπήρξε μια ύφεση αλλά συνέχισαν οι παραστάσεις από αρκετούς. Τα τελευταία 3 χρόνια περνάει μια αναγέννηση. Μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται στο ότι είναι ένα άμεσο και επίκαιρο είδος κωμωδίας. Ταιριάζει ιδιαίτερα στον Έλληνα καθότι δεν υπάρχει αυτό που στο θεάτρο λέγεται 4ος τοίχος. Επίσης μπορείς να το απολαύσεις εκτός από θέατρο και σε μπαρ, κλάμπ και κάθε λογής μέρη μαζί με ποτό.
 

– Ξεχωρίζεις κάποιον συναδελφό σου Έλληνα ή ξένο; Έχουν φτάσει οι Έλληνες συνάδελφοί σου σε αρκετά ανταγωνιστικό επιπέδο συγκριτικά με τους ξένους;

– Μου αρέσουν πάρα πολλοί ξένοι κωμικοί. Όταν ξεκίνησα έβλεπα κατά βάση Άγγλους και Αμερικάνους κωμικούς. Πλέον και η Ελληνική κοινότητα του Stand-Up έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο.

 
– Έχεις συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς αλλά και έχεις βραβευτεί για το stand up comedy στο εξωτερικό. Τι ξεχωρίζεις από την πορεία σου αυτή;

– Έχω βραβευτεί μόνο μια φορά. Έχω πάρει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς στους οποίους δεν βραβεύτηκα. Σίγουρα ξεχωρίζω την φορά που κέρδισα στην Ολλανδία αλλά και την φορά που έφτασα στον τελικό στην Αγγλία γιατί εκεί είχαν πάρει μέρος 650 άτομα!
 

– Έχεις κάνει με επιτυχία την «Γενια των 592 ευρώ» και το «Κάψε το σενάριο». Υπάρχει κάποιο σχέδιο ώστε να σε ξαναδούμε στην μεγάλη οθόνη είτε ως παρουσιαστή είτε ως σεναριογράφο;

– Υπάρχουν διάφορα πράγματα που συζητιούνται. Είναι τακτική μου να μην ανακοινώνω κάτι αν δεν βγει πρώτα στην τηλεόραση γιατί πλέον αν δεν παίξει στην τηλεόραση δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος ότι θα γίνει.

– Αυτό τον καιρό που μπορεί να σε βρει ο κόσμος;

– Αυτή την περίοδο είμαι στο «Half Note Jazz Club» όπου τελειώνω μια πολύ επιτυχημένη σεζόν που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο. Βρίσκομαι επίσης στο «Θέατρο Άβατον» μαζί με την παρέα του «Κάψε το Σενάριο» και ταυτόχρονα παίζω σε όλη την Ελλάδα με το σόλο Stand-Up Comedy Show μου «Να Ένας Σοφός».

– Κάποια σχέδια για την Κοζάνη ή τον νομό μας έχεις;

– Προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάτι, αλλά μακάρι! Η Κοζάνη είναι πολύ ωραία πόλη και θα ήθελα να την ξαναεπισκεφτώ.

Λάμπρο σε ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην καριέρα σου. Ελπίζω να σε δούμε σύντομα!

Καραδημούλας Σάκης για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.