Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τα Αθλητικά Σωματεία του Δήμου Κοζάνης



Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη και με στόχο την εκτόνωση της κρίσης που προέκυψε το τελευταίο διάστημα  σχετικά με τη χρήση των κλειστών δημοτικών γυμναστηρίων, πραγματοποιήθηκε το Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου συνάντηση με τα αντίστοιχα Αθλητικά Σωματεία του δήμου, προκειμένου να παραμείνουν τα γήπεδα ανοιχτά για όλες τις ομάδες και να συνεχιστεί η διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου που έχει αναλάβει ο ΟΑΠΝ.

Στη συνάντηση, που έγινε στο Δημαρχείο, συμμετείχαν από πλευράς δήμου & ΟΑΠΝ: ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης, ο αντιδήμαρχος και μέλος του ΔΣ του ΟΑΠΝ Γ. Βαλαής, ο ΓΓ του δήμου Κοζάνης Β. Μπουγιοτόπουλος, το μέλος του ΔΣ του ΟΑΠΝ Ν. Πλεξίδας και εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Δ. Παφίλης και Δ.Τσιόπουλος), Α.Σ. ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (Λ. Καραγιαννάκης), Γ.Σ.Κ. ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Κ.  Μασμανίδης), ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ (Γ. Μαλιόγκας), Φ.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Α. Μπιμπίρης), ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Β. Παππάς), Α.Ο. ΚΟΖΑΝΗΣ (Μ. Μιχαηλίδης).

Το θέμα της συζήτησης ήταν ο τρόπος λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου και οι υποχρεώσεις που προκύπτουν για τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές (ΟΑΠΝ και Αθλητικά Σωματεία). Ακούστηκαν οι απόψεις όλων και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αρκετές παράμετροι του ζητήματος που πρέπει να τεθούν σε διαβούλευση για περαιτέρω εξέταση, ώστε να υπάρξει ομαλή και υγιής λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου με σαφείς υποχρεώσεις των  δυο εμπλεκόμενων πλευρών.

Κατόπιν αυτού ο Δήμος Κοζάνης & ο ΟΑΠΝ με επικεφαλής τον Δήμαρχο αποδέχθηκε να ξεκινήσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, διαδικασία διαβούλευσης με τα Σωματεία, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος για μια τελική συμφωνία που θα καθορίζει γενικότερα τα της χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και τις αμοιβαίες υποχρεώσεις δήμου και Σωματείων. Τα δε Σωματεία, ως μία  έμπρακτη κίνηση καλής θέλησης, αποδέχθηκαν σε συνεννόηση με τον ΟΑΠΝ να προχωρήσουν, εντός της εβδομάδας, σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Τέλος, επειδή το ζήτημα χρήζει μεθοδευμένης και σοβαρής αντιμετώπισης συμφωνήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Κοζάνης να υπάρξουν σύντομα νέες συναντήσεις των εμπλεκόμενων μερών προς υλοποίηση της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Δήμαρχος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.