Το ΠΑΜΕ Κοζάνης για την συνάντηση της ομοσπονδίας οικοδόμων Ελλάδας με τον υπουργό εργασίας



ΠΡΟΣ
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Συνάδελφοι,
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, κ.Σκουρλέτη, και του εξέθεσε τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα:
Του θέσαμε το ζήτημα της άμεσης προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, προτείνοντας την καταβολή έκτακτου εποχικού βοηθήματος για το Πάσχα για όλους τους ανέργους, την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να αναγνωρίζεται το διάστημα της ανεργίας ως συντάξιμος χρόνος.

Να επανέλθουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58 χρόνια και επειδή είναι χιλιάδες οι οικοδόμοι που κινδυνεύουν να μη βγουν στη σύνταξη λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης ανεργίας στον κλάδο, να αναγνωριστούν ναι να διανεμηθούν τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα.

Τέλος, του θέσαμε το ζήτημα της αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας με βάση τη πρότασή μας για έργα που να καλύπτουν λαϊκές ανάγκες (αντιπλημμυρική προστασία και αντισεισμική θωράκιση, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, λαϊκή στέγη).

Οι απαντήσεις του υπουργού στα ζητήματα που του εκθέσαμε ήταν αρνητικές παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Ομοσπονδίας μας.
Δικαιολογήθηκε ότι στις σημερινές συνθήκες η κατάσταση της οικονομίας δεν επιτρέπει να δεσμευτεί για κανένα από τα αιτήματα που του θέσαμε.
Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, ότι αυτές οι πολιτικές δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα του κλάδου και γενικότερα της εργατικής τάξης.
Αρνείται το έκτακτο επίδομα ανεργίας στον κλάδο τη στιγμή που εκατομμύρια ευρώ σπρώχνονται στο μεγάλο κεφάλαιο, δεσμεύονται τα ταμειακά αποθέματα του ΟΑΕΔ και των άλλων φορέων του δημοσίου για την αποπληρωμή του χρέους.

Οι όποιες λύσεις-ψίχουλα υπόσχονταν προεκλογικά τώρα τις μεταθέτουν σε βάθος χρόνου, όταν το επιτρέψει η οικονομία, η καπιταλιστική ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι για το ζήτημα της επαναφοράς του κατώτερου μισθού της ΕΓΣΣΕ στα 751 ευρώ είπε πως θα γίνει τμηματικά και αφού εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις που θα δίνουν κίνητρα και ελαφρύνσεις στους εργοδότες.
Από αυτή την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα. Οι συμφωνίες της κυβέρνησης με τους εταίρους επεκτείνουν την ανέχεια που βιώνουν οι οικογένειές μας. Οι νόμοι του μνημονίου είναι εδώ και εφαρμόζονται. Είναι ανάγκη, σήμερα, να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, με γραμμή

πάλης που να ανταποκρίνεται στο σύνολο των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Καλούμε τους οικοδόμους σε επαγρύπνηση, σε καθημερινή δράση, σε συσπείρωση στα σωματεία. Προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Η επίθεση θα συνεχιστεί. Οι δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στην ΕΕ, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο κεφάλαιο, θα οδηγήσουν σε νέο κύκλο επίθεσης με βασικό στόχο ό,τι απέμεινε όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση.

Πρώτος σταθμός της πάλης μας η απεργία της Πρωτομαγιάς. Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κατά τόπους συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
Προετοιμαζόμαστε για συντονισμένη μαζική απάντηση με άλλους κλάδους απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Απάντηση, που θα πατάει στην πείρα και την επιτυχία του μεγάλου πανελλαδικού συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε την 1η Νοέμβρη του 2014.

 

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Τασιούλας                                 Κώστας Χαντζιάρας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.