Πραγματοποιήθηκαν λαϊκές συνελεύσεις σε Ποντοκώμη και Κρόκο



Με αποκλειστικό θέμα τη μετεγκατάσταση στο νέο οικισμό Ποντοκώμης, στην περιοχή της ΖΕΠ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Απριλίου, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, Λαϊκή Συνέλευση στο δημοτικό κατάστημα της κοινότητας.

Στη Συνέλευση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης μαζί με άλλους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Περιφερειακής Αρχής, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΚΟ Γ. Αμανατίδης.

Στη συζήτηση που έγινε παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι ενέργειες και οι επαφές που έχουν γίνει καθώς και ο προγραμματισμός για το αμέσως επόμενο διάστημα που περιλαμβάνει την έναρξη εκπόνησης των μελετών με συγχρηματοδότηση από Δήμο και Περιφέρεια.

«Με συνεργασία και εμπιστοσύνη θα επιτευχθεί ο στόχος του μεγάλου έργου της μετεγκατάστασης», τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης στις δηλώσεις του, σημειώνοντας πως η σύσταση μιας ομάδας συντονισμού η οποία θα παρακολουθεί για λογαριασμό των κατοίκων και των εμπλεκόμενων φορέων την πορεία υλοποίησης του μεγάλου αυτού εγχειρήματος, είναι μία επιθυμητή και θετική προς αυτήν την κατεύθυνση εξέλιξη.

Στο ίδιο πνεύμα και με στόχο την άμεση επικοινωνία με τους δημότες, την καταγραφή των ζητημάτων που τους απασχολούν και την ενημέρωση για την πορεία του δημοτικού έργου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Απριλίου Λαϊκή Συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρόκου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν τους δημότες για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, ειδικά όσον αφορά στην πολιτική του οικονομικού εξορθολογισμού και της γενικότερης διοικητικής αναδιάρθρωσης του δήμου, ώστε να  ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων προς τους δημότες υπηρεσιών.

Στη συνέχεια αφού άκουσαν τα αιτήματα των κατοίκων, κατέγραψαν τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα συνολικά και απάντησαν στα ερωτήματα που έθεσαν οι πολίτες για τα ζητήματα της περιοχής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος  Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, οι αντιδήμαρχοι Θύμιος Ζαγάρας, Κώστας Δεσποτίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Ελένη Τασοπούλου, Τέλης Πουτακίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Μπουγιοτόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Πεκρίδης, ενώ παρόντες ήταν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, καθώς και πρόεδροι άλλων τοπικών κοινοτήτων. Το παρόν έδωσε στη Συνέλευση και ο βουλευτής Κοζάνης κ. Χ. Κάτανας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.