Ο Χ. Κάτανας σχετικά με τις απόψεις Διαμαντόπουλου για τη λήξη της κατάληψης στην Πρυτανεία



Η Ελληνική Κυβέρνηση έπραξε το καθήκον της και έθεσε τέλος στην κατάληψη της Πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επί δεκαοκτώ ημέρες χρησιμοποιήθηκαν όλα τα δημοκρατικά και ειρηνικά μέσα για την επίτευξη του στόχου της αποκατάστασης της λειτουργίας της Πρυτανείας.

Προκειμένου να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, πρέπει να καταγραφεί ότι η συνδυασμένη επιχείρηση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής έγινε με ήρεμο τρόπο και χωρίς τη χρήση βίας, καθώς οι καταληψίες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τον χώρο κι εν συνεχεία, αφού αρνήθηκαν, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με ψυχραιμία.

Είναι δύσκολο ν’ αντιληφθεί ένας λογικός πολίτης, πως η εφαρμογή των Νόμων της Πολιτείας μπορεί να θεωρηθεί ως «αντιδημοκρατικότητα» ή ως «ανίκητη βλακεία». Η συγκυβέρνηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με το ΣΥΡΙΖΑ έπραξε το αυτονόητο: έδωσε όλα τα δημοκρατικά περιθώρια στους καταληψίες να εκφράσουν τα επιχειρήματά τους και τα αιτήματά τους, όμως η λειτουργία του κράτους δεν μπορεί να εκβιάζεται, ούτε και να αναμένει επ’ αόριστον.

Αδιανόητη, επίσης, η δήλωση περί παραίτησης του Υπουργού και των κυβερνητικών εταίρων. Θα μπορούσε ποτέ η θέληση 30 ανθρώπων να είναι ισχυρότερη των χιλιάδων σπουδαστών και των δεκάδων υπαλλήλων του ΕΚΠΑ; Σεβαστό το δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία, εξίσου σεβαστή – και ηθικά κατοχυρωμένη – η αδιάλειπτη λειτουργία ενός χώρου προώθησης ιδεών και γνώσης.

Λίγο περισσότερος σεβασμός προς την Κυβέρνηση και τις δημοκρατικές αποφάσεις .

«Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας»!!!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.