168.000 ευρώ λείπουν από το ταμείο της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης, δείχνει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών



168.000 ευρώ λείπουν από το ταμείο της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου ορκωτών λογιστών, που παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της επιχείρησης Μανώλης Κουτσοσίμος. Παράλληλα το πόρισμα αναφέρεται σε σημάδια κακοδιαχείρισης, όπως πληρωμές χωρίς εντάλματα ή παραστατικά. Το πόρισμα αναμένεται να παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στην Εισαγγελία.

” Οπως γνωρίζετε μέσα στο Νοέμβριο του 2014 είχαμε αποφασίσει τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου έτσι ώστε με καθαρότητα να γνωρίζουμε ποιά είναι τα οικονομικά της επιχείρησης. Χθες παραλάβαμε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, το οποίο θα παρουσιάσουμε στο ΔΣ της επιχείρησης. Υπάρχει “άνοιγμα” στα ταμειακά διαθέσιμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης 168.000 ευρώ” ανέφερε ο κ. Κουτσοσίμος και πρόσθεσε πως “θα ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Εισαγγελία Κοζάνης για το πόρισμα.
Θα καλέσω επίσης τον πρηγούμενο οικονομικό υπεύθυνο της επιχείρησης σε εύλογο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει τις όποιες  ενστάσεις έχει και να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.  Το πόρισμα επίσης δείχνει μια γενικότερη κακοδιαχείριση, πληρωμές χωρίς εντάλματα, χωρίς παραστατικά”.

Το πόρισμα αφορά την περίοδο Μαίου 2011- Αύγουστου 2014 και ζητήθηκε όταν κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής το νέο Δ.Σ. παρέλαβε ως ταμειακό υπόλοιπο 1.000 ευρώ.

” Δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη.  Οι αρμόδιες αρχές θα αναλάβουν να βρουν τι έγιναν τα χρήματα” συμπλήρωσε.

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
Ο ΧΡΟΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.