Σειρά εκδηλώσεων από την Επιτροπή Ειρήνης Εορδαίας



Η υπόθεση της Ειρήνης είναι ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά όλους εκείνους που γίνονται πτώματα από τις πολεμικές μηχανές των ιμπεριαλιστικών πολέμων, σε περίοδο πολέμου και πληρωτές με τεράστια χρηματικά ποσά σε περίοδο ειρήνης, ανάμεσα στους πολέμους τους, αρκεί να σκεφτούμε ότι σήμερα σε περίοδο κρίσης, που την πληρώνουν μόνο τα λαϊκά στρώματα, δαπανώνται από το ελληνικό αστικό κράτος ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα για τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται έξω από τα ελληνικά σύνορα, στα πλαίσια των Νατοϊκών σχεδιασμών και ότι η χώρα μας είναι η δεύτερη, μετά τις ΗΠΑ, σε στρατιωτικές δαπάνες, της τάξης του 2% του ΑΕΠ ύψους 4 δισ. ευρώ το χρόνο.

Η Επιτροπή Ειρήνης Εορδαίας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών το 1945, καθώς και 60 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Συγκεκριμένα:

17/5/2015, πορεία ειρήνης από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Πτολεμαΐδας μέχρι την κεντρική πλατεία όπου θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις (ομιλίες, μουσική συναυλία κλπ)
Μπροστά στο νέο κύμα μεταναστών – προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας, θα προωθήσει ψήφισμα για το ζήτημα
Μέσα στον Ιούνιο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα “Το όνειρο του παιδιού είναι η Ειρήνη”
Τον Ιούνιο θα παιχτεί σε παιδική θεατρική παράσταση η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Εορδαίας καλεί τους φορείς, όλες τις Διοικήσεις των Σωματείων και των Συλλόγων της περιοχής να θέσουν στα ΔΣ και σε Συνελεύσεις το ζήτημα της Ειρήνης παίρνοντας αποφάσεις για συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης, καλώντας τα μέλη τους σε ενεργή συμμετοχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.