Το Γεωπάρκο Μικροβάλτου ανήκει στο Δήμο Σερβίων- Βελβεντού που καλείται να το διαχειριστεί



Με έγγραφα που κατατέθηκαν από τον αντιδήμαρχο Καμβουνίων Θύμιο Δισερή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, καταδεικνύεται ότι το Γεωπάρκο των Μπουχαριών στο Μικρόβαλτο, έχει παραληφθεί διοικητικά από το 2010 από τον -τότε- Δήμο Καμβουνίων με βασικές επισημάνσεις ό,τι:

– Έχοντας υπόψη το γεγονός, όπως διαπιστώνεται, ότι είναι δυνατή η χρήση των χώρων, διότι οι εργασίες έχουν περατωθεί.
– Παραδίδουν διοικητικά το έργο του θέματος για χρήση χωρίς να υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους χρήστες.
(Ως συνημμένο Πρακτικό Διοικητικής Παραλαβής Κ.Α.Θ. 4.1.1/31.03.2010, στο οποίο δεν είχε διατυπωθεί καμιά επιφύλαξη – Φ1).

Επιπλέον σε πρόσφατη σχετική επιστολή του αντιδημάρχου κ. Δισερή στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, η απάντηση -με υπογράφοντα τον προϊστάμενο των Τ.Ε. της Π.Ε Κοζάνης Κωνσταντίνο Γρίβα- αναφέρει με σαφήνεια ό,τι:

-Σύμφωνα με το Ν.3639/08 περί κατασκευής Δημοσίων Έργων (άρθρο 72), από τη στιγμή που έγινε η Διοικητική Παραλαβή του έργου, είστε υπεύθυνοι για τη συντήρηση και τη φύλαξη του έργου.
(Συνημμένο έγγραφο Φ2 με Αρ. Πρωτ. 22281/1039/4.1.5/27.03.2015)

Κατόπιν των παραπάνω διαπιστώνουμε ότι οι αιτιάσεις των δημοτικών αρχών στα πέντε χρόνια, περί μη παραλαβής του έργου ή μη ολοκλήρωσης του -αρμόδιες να το κρίνουν είναι μόνο οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας-, δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, χάθηκαν υλικά, “χάθηκαν” γεωλογικοί σχηματισμοί, “χάθηκαν” επισκέπτες…

Ας ξεκινήσει επιτέλους η δημοτική αρχή με τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης (είναι γνωστές, αφού έχουν επισημανθεί επανειλημμένα και είναι ενήμερος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος) και να βρεθεί ένα πλαίσιο διαχείρισης…

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.